Skjermbilde
annonse
annonse

Mina Bai trekker pusten dypt, helt ned i magen, tunge pust og blåser hardt ut av nesen. 

Brått synker hun sammen, hodet faller i hendene, en fuktig dråpe glir nedover kinnet og lager en mørk flekk på kjolen. Men så retter hun seg opp igjen, en langefinger kommer opp, en ru tunge slikker fingeren helt opp til enden, dernest blar hun seg frem i blokka til hun finner en blank side, løfter opp pennen med stive fingre og skiver.

– Farvel Klassekampen…

annonse

Hun kom på julebordet med rød kjole, nisselue og høyhælte sko. Som spaltist i Klassekampen fikk hun en god plass ved bordet. Det begynte dårlig, de serverte ribbe, da viftet hun med armene og skrek høyt:

– Jeg er muslim!

De unnskyldte seg med at de  ikke visste at hun trodde på islam, men da kastet hun servietten fra seg og gikk rett ut døra, tok heisen ned, krysset gata og kjøpte seg en pølse på 7-11.

annonse

Da hun kom tilbake gikk det en kar rundt med akevitt og hun fikk seg et fullt glass, det tømte hun i en eneste lang slurk, holdt det tomme glasset opp og fikk enda mer. Men da ble det sagt at Per Sandberg og hans nye flamme hadde vært innom med akevitten. Øyebrynene hennes gikk rett opp, pannen ble våt og nakken varm, pusten gikk tungt og synet flimret.

Alle stirret på henne, og en spurte.

– Du ble plutselig så innmari blek, er du syk?

Mina kom seg opp fra stolen og gikk mot døra med ustø skritt, grep håndtaket og åpnet den, smalt den igjen etter seg og slo pannen hardt i veggen. Ut av munnen rant det både pølse og akevitt og lagde en stor dam på gulvet. Vel ferdig tørket hun seg om munnen.

Mina Bai legger fra seg pennen og lukker blokka, så åpner hun skuffen, griper en fyrstikkeske, tar ut en fyrstikk, slår den hardt i ripa, den glir nedover og antenner tilslutt. Dernest holder hun fyrstikken opp under Klassekampen, det tørre papiret tar fort fyr og en flamme slår høyt opp. Mina hyler og kaster den brennende avisen fra seg. Men brått tar gardinen fyr og røykvarsleren begynner å ule.

Mina ser seg rundt, griper teppet og kaster det over flammene, men ilden bryter igjennom og sofaen begynner å brenne. Der ute kommer det sirener og blålys bremser opp utenfor. Stua blir tett av røyk, øynene renner, hun faller sammen og blir liggende å hoste. Brått kommer det en øks igjennom døra og hun blir båret ut av sterke menn med hjelmer. Der ute får hun et ullteppe rundt seg, øynene svir og hosten er tung. I lomma rister mobilen, hun stikker hånden ned og tar den opp. Det er en melding fra Sumaya Jirde Ali, Mina tørker øynene og leser.

annonse

– Hæææ va sa jeg lissom, føkk rassist Sandberg og hu derre shia-kjærringa og føkk kvasi-rassist blekka klasserampen, føkk azz, føkk jula åsså.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon