Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

En psykolog i 40-årene er dømt til elleve måneders fengsel for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med en pasient.

annonse

Psykologen må også betale den tidligere kvinnelige pasienten 260.000 kroner i erstatning, melder Hamar Arbeiderblad.

annonse

Kvinnen, som hadde sitt første møte med psykologen i 2008, mente at hun ikke ville innledet et forhold til ham dersom hun var frisk. Mannen har innrømmet at det var ugreit og uklokt og innlede et forhold til en pasient.

Ifølge et varsel sendt til Fylkesmannen høsten 2017 gikk kvinnen til psykolog blant annet på grunn av tidligere opplevelser med seksuelle overgrep, skriver Dagbladet.

De to avsluttet pasientforholdet i 2010, men relasjonen mellom de to skal ha vart fram til 2017.

annonse
annonse

Mannen erkjente straffskyld da saken gikk i Hedmarken tingrett. Han ble fratatt sin autorisasjon på livstid i november i fjor.

Psykologens forsvarer, advokat Knut Helge Hurum, sier til Dagbladet at han foreløpig ikke har fått diskutert dommen med sin klient.

– Et eventuelt ankespørsmål må vi derfor komme tilbake til, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.