AFP PHOTO / ANP / Jerry Lampen / Netherlands OUT
Del saken
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  

«Den som dør i Allahs vei, kall aldri ham død, men kall ham i live», forrettet en imam i en av de 140 moskeene i Nederland som har tilknytning til det tyrkiske kontoret for religiøse anliggender, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

Dagens Nederland er preget av fortsatt betydelig fare for terrorhandlinger, ifølge Terrorist Threat Assessment. Den ligger på 4 på en skale som går til 5, noe som betyr at risikoen for et islamsk terrorangrep i Nederland er veldig reell, men ikke nødvendigvis nært forestående.

Det er flere andre faktorer, bortsett fra islamsk terrorisme, som viser en økning i islamiseringen av Holland, skriver den amerikanske tenketanken.

Den ene er fremveksten av et islamsk parti, som mange muslimer ga sin stemme. I det siste parlamentsvalget fikk Denk, som ble dannet seks måneder før valget av to tyrkere som tidligere var medlemmer av det sosialistiske partiet, en tredjedel av de muslimske stemmene og tre seter i parlamentet.

Partiet skjuler i følge Gatestone Institute ikke sin tilhørighet til Tyrkia: Kritikk av Tyrkia er tabu, og partiet nekter å nevne det armenske massemordet i Armenia under første verdenskrig som et folkemord.

Denk-partiet drev valgkamp på en plattform mot integrering av innvandrere i det nederlandske samfunnet og for etablering av et «rasismepoliti» som skulle registrere «lovbrytere» og utelukke dem fra å ha offentlige stillinger.

I juli sendte en tidligere politisk aktivist for Denk, Hussein Jamakovic, en epost til den nederlandske avisen Telegraaf, samt tre andre nyhetsorganisasjoner der redaktørene ble kalt skitne kreftjøder, og der han uttrykte et ønske om at de skulle få kreft.

En annen fasett av den økende islamiseringen er forkynnelsen av jihad i moskeer, skriver Gatestone Institute. The Directorate of Religious Affairs Directorate of the Republic of Turkey (Diyanet) distribuerer sine offisielle fredags​​prekener til tyrkiske moskeer over hele verden; De vanlige medier i Nederland har offentliggjort minst ett tilfelle av en slik preken i moskeen i byen Hoorn. Prekenen handlet om jihad og martyrdom:

«Våre soldater viser hele verden at vi ofrer alt for å beskytte vår tro, flagg og land. Alle sønner i vårt land som i sitt livs kraft drikker den søte nektar av martyrdom, roper på oss … Den som dør i Allahs vei, kall aldri ham død, men kall ham i live», lød det fra den nederlandske moskeen.

Et annet aspekt ved den økende islamiseringen er at vandalisme og vold mot jøder har steget dramatisk. En rapport utgitt av den nederlandske offentlige anklagemyndigheten i april i år opplistet 144 bekreftede kriminelle handlinger i 2017 som involverte hatforbrytelser, inkludert hærverk, angrep og oppfordring til hat eller vold. Av disse tilfellene var 41 prosent «rettet mot jøder», som bare utgjør 0,2 prosent av den nederlandske befolkningen.

En undersøkelse av 557 nederlandske jøder publisert i november viste at nesten halvparten var redd for å identifisere seg som jøder, 43% sier at de tar aktive skritt for å skjule sin jødiske identitet, skriver Gatestone Institute.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]