En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept utenfor Coop i Vadsø. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix

Aktor i saken mot mannen som drepte Håvard Pedersen (18) i Vadsø, ber om at tiltalte dømmes til tvungent psykisk helsevern siden han var utilregnelig.

annonse

Tiltalte, en 20 år gammel pakistaner med midlertidig opphold i Norge, var psykotisk da drapet på Håvard Pedersen (18) ble begått. Statsadvokat Lars Fause la derfor, som varslet på forhånd, ned påstand om at mannen dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern, da han avsluttet sin prosedyre onsdag.

Håvard Pedersen var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø da han uten forvarsel ble angrepet med kniv i sommer. Han døde i løpet av ett til to minutter. Tiltalte ble pågrepet kort tid etter da han kastet seg i sjøen utenfor Vadsøya i et forsøk på å komme seg unna politiet.

Under straffesaken som har gått for Øst-Finnmark tingrett denne uka, kom det fram at de rettspsykiatrisk sakkyndige mener 20-åringen var psykotisk på gjerningstidspunktet, og at han derfor er strafferettslig utilregnelig.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.