Dommen falt i Stavanger tingrett. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

En 18 år gammel mann er dømt for å ha vist en video der han har sex med sin ekskjæreste til to kamerater.

Stavanger tingrett legger blant annet vekt på at fremvisningen har karakter av latterliggjøring av fornærmede, skriver Stavanger Aftenblad.

Den nå 18 år gamle mannen dømmes for å utbre fremstillinger som seksualiserer barn og for krenkelse av en annens fred.

annonse

Utmåling av straff utsettes med en prøvetid på to år. Selv om straffskyld anses bevist, kan retten utsette å utmåle straff i en prøvetid. Det skjer gjerne i saker som gjelder de minst alvorlige lovbruddene der lovbryteren er ung. I dette tilfellet er også den lange saksbehandlingstiden en del av begrunnelsen.

Paret var 16 år gamle da de filmet mens de hadde sex. Det var tiltalte som tok initiativ til opptaket. Fornærmede hadde den fremtredende rollen i filmen, var kjent med filmingen og samtykket til det, heter det i dommen fra Stavanger tingrett.

Noen måneder etter at de skilte lag, viste han filmen til de to kameratene. Hendelsen fant sted en gang på nyåret 2017, rett før tiltalte fylte 17 år.

Ekskjæresten ble kjent med at han hadde vist fram videoen og anmeldte saken til politiet. 18-åringen ble ilagt et forelegg, som han ikke vedtok.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon