Motdemonstrasjon mot en markering mot FNs migrasjonsavtale på Eidsvolds plass foran Stortinget i Oslo. Nå vil ordføreren i Brussel forby all demonstrasjon mot denne avtalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ordføreren i Brussel og regionens ministerpresident har lagt ned forbud mot en stor massemarkering i byen mot FNs migrasjonspakt, skriver den belgiske avisa HLN: – Vi kan ikke tillate en «brun marsj» i Brussel, uttaler ordfører Phillippe Close og ministerpresident Rudi Vervoort ifølge avisa.

annonse

Marsjen skulle gå søndag, og er støttet av en rekke patriotiske grupper og det nasjonalt orienterte partiet Vlaams Belang. 45 000 personer har uttrykt sin støtte til marsjen på sosiale medier, så det kunne ha blitt ganske svære saker.

Det er vel nettopp derfor marsjen blir forbudt. I Brussel er myndighetene redde for spredning til andre bydeler, skriver HLN. I en live meningsmåling i avisa var det avgitt over 59 000 stemmer kl. 10.00 i dag. 82 prosent av de avgitte stemmene var imot forbudet, mens 12 prosent støttet det.

– Vi trodde forbudet skjedde på grunn av terrorangrepet i Strasbourg og av hensyn til demonstrantene. Nå ser det snarere ut til å handle om retten til å samles og om ytringsfriheten. Dette får meg til å tenke på totalitære regimer, sier en av arrangørene, Filip Brusselmans

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.