Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener angrepet på pressefriheten er det verste med FNs migrasjonspakt.

annonse

– Verst av alt, staten skal lære opp pressen i migrasjon og forme positive holdninger til migrasjon hos innbyggere. Stort mer orwellsk kan det knapt uttrykkes, sa Amundsen i Stortinget torsdag, med henvisning til George Orwellsk dystopiske framtidsroman.

Amundsen har selv vært kritisert for sine angrep på mediene. Han har nektet å la seg intervjue av lokalavisen iTromsø og i fjor kalte han Nordlys for «Pravda» og anklaget avisa for å fare med falske nyheter.

Et av migrasjonspaktens mål er at landene skal fremme kvalitetsjournalistikk om temaet og «utdanne medieansatte» om migrasjon. Det heter også at landene skal informere offentligheten om de «positive bidragene» ved trygg og ordnet migrasjon. Også Norsk Redaktørforening har reagert på formuleringene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Frp er imot at Norge skal slutte seg til FNs migrasjonspakt, fordi den tar til orde for økt migrasjon, men på en mer ordnet og regulert måte. Også Amundsens partifeller Jon Engen-Helgheim og Morten Wold tok opp punktet om mediene i debatten i Stortinget.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører