Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 684
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener angrepet på pressefriheten er det verste med FNs migrasjonspakt.

– Verst av alt, staten skal lære opp pressen i migrasjon og forme positive holdninger til migrasjon hos innbyggere. Stort mer orwellsk kan det knapt uttrykkes, sa Amundsen i Stortinget torsdag, med henvisning til George Orwellsk dystopiske framtidsroman.

Amundsen har selv vært kritisert for sine angrep på mediene. Han har nektet å la seg intervjue av lokalavisen iTromsø og i fjor kalte han Nordlys for «Pravda» og anklaget avisa for å fare med falske nyheter.

Et av migrasjonspaktens mål er at landene skal fremme kvalitetsjournalistikk om temaet og «utdanne medieansatte» om migrasjon. Det heter også at landene skal informere offentligheten om de «positive bidragene» ved trygg og ordnet migrasjon. Også Norsk Redaktørforening har reagert på formuleringene.

Frp er imot at Norge skal slutte seg til FNs migrasjonspakt, fordi den tar til orde for økt migrasjon, men på en mer ordnet og regulert måte. Også Amundsens partifeller Jon Engen-Helgheim og Morten Wold tok opp punktet om mediene i debatten i Stortinget.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 684
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]