Oversiktsbilde fra Reine i Lofoten. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
annonse

Fiskeriavtalen for 2019 mellom Norge og EU er i boks. Avtalen gjelder også for Storbritannia.

annonse

– Dersom det skulle bli en såkalt hard brexit, det vil si at Storbritannia forlater EU uten en overgangsavtale, så vil jeg ta initiativ til at alle parter møtes raskt for å sikre norske fiskeriinteresser, sier fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp).

annonse
Reklame fra Resett butikken

Avtalene for 2019 gjelder imidlertid for både Storbritannia og EU. Selve forhandlingene skjedde i Bergen i forrige uke og denne uka.

Siden det går tilbake med flere fiskebestander, er årets kvoter blitt redusert. Totalkvoten for torsk fra Nordsjøen er redusert med 33 prosent. Norge får 5.004 tonn. Kvoten for sild er også redusert, mens kvoten for sei er blitt økt.

Det er også blitt enighet om reker for første halvår. Norge får fiske 4.608 tonn. Partene ser på det andre halvåret i løpet av våren etter at Havforskningsinstituttet har gjennomført forsøkstokt.

annonse
annonse

Fiskere i EU har ikke lenger lov til å kaste ut fisk, og det skal innføres strengere kontroller. Det er også inngått avtale om noe kvotebytte. EU får torsk-, sei- og hysekvote i bytte mot blant annet kolmule, lange eller brosme og blåkveite.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.