Oversiktsbilde fra Reine i Lofoten. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fiskeriavtalen for 2019 mellom Norge og EU er i boks. Avtalen gjelder også for Storbritannia.

– Dersom det skulle bli en såkalt hard brexit, det vil si at Storbritannia forlater EU uten en overgangsavtale, så vil jeg ta initiativ til at alle parter møtes raskt for å sikre norske fiskeriinteresser, sier fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp).

Avtalene for 2019 gjelder imidlertid for både Storbritannia og EU. Selve forhandlingene skjedde i Bergen i forrige uke og denne uka.

Siden det går tilbake med flere fiskebestander, er årets kvoter blitt redusert. Totalkvoten for torsk fra Nordsjøen er redusert med 33 prosent. Norge får 5.004 tonn. Kvoten for sild er også redusert, mens kvoten for sei er blitt økt.

Det er også blitt enighet om reker for første halvår. Norge får fiske 4.608 tonn. Partene ser på det andre halvåret i løpet av våren etter at Havforskningsinstituttet har gjennomført forsøkstokt.

Fiskere i EU har ikke lenger lov til å kaste ut fisk, og det skal innføres strengere kontroller. Det er også inngått avtale om noe kvotebytte. EU får torsk-, sei- og hysekvote i bytte mot blant annet kolmule, lange eller brosme og blåkveite.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]