Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Gladmelding: Oslo Høyre har mot alle odds allerede sikret seg mot å måtte ta byrådsansvar til neste år. Selvmålene startet bra med Saida Begum som ordførerkandidat og et forslag om et gigantisk parkeringshus i sentrum forbeholdt elbiler

Men trolig kjente de seg ikke helt trygge på at det skulle avskrekke mange nok av velgerne. Tross alt er det en hel del av både innvandrere og elbileiere i byen. Strategiarbeidet fortsatte. Skulle det f. eks. kunne finnes innvandrings- og integreringsproblemer som Høyre vil gjøre noe med? Virker ikke slik.

Onsdag kom så bankeren. Høyre vil reprivatisere renovasjonen og spare 48 millioner kroner i året. I en by som trolig fortsatt betaler på den forrige «besparelsen». Og som godt husker en Veireno-skandale som i tillegg førte hovedstaden i ett av verdens rikeste land rett ned i Napoli-divisjonen hva leveransekvalitet angår. Søpla fløyt i bakgårder over hele byen.

annonse

Ingen skulle tro at slikt var mulig, men dermed er team Raymond Johansen, Marianne Borgen og Lan Marie Berg trolig garantert fire nye år i rådhusets toppetasjer. Selv sistnevnte kjenner en gavepakke når hun ser den. Det vil måtte skje et jordskjelv etter dette, eller Raymond må kjøre ned Erling Lae i fylla med byens Jaguar overklasse-elbil.

Godt jobba. Like bra at de får seieren på walkover. Oslo Høyre kan nå trygt kansellere resten av valgkampen. De sparer det offentlige for penger, seg sjøl for en bråte meningsløst fotarbeid, og Oslos befolkning for måneder med innpåsliten og høyrøstet Donald-politikk.

Oslo er en av tre norske kommuner som har parlamentarisme. Det vil si at alle folkevalgte har full lønn, enten de er i opposisjon eller posisjon. I følge årsregnskapet delte Oslos 59 folkevalgte politikere på totalt 62 millioner kroner i lønn i 2017, i snitt vel en million på hver.

God lønn med ansvar er én ting. God lønn uten ansvar er haraball. Vår tids politikerkaste er ikke kjent for ubehagelig mye ryggrad og etiske betenkeligheter. Ikke underlig at fristelsen kan bli uimotståelig.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon