Tyrkiske redningsarbeidere arbeider på stedet etter at et høyhastighetstog kolliderte med et arbeidstog og videre inn i en gangbru torsdag morgen. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Tre togansatte er pågrepet etter togulykken utenfor Tyrkias hovedstad Ankara torsdag morgen. Så langt har ni personer mistet livet og 86 personer blitt skadd.

Tyrkiske myndigheter har startet etterforskning av saken, og president Recep Tayyip Erdogan lover å stille de skyldige til ansvar. De tre som er pågrepet, er ansatt i det statlige tyrkiske togselskapet, og de er nå mistenkt for forsømmelse.

Ulykken skjedde da et høyhastighetstog kolliderte med et arbeidstog som gjorde undersøkelser på sporet ved stasjonen Marsandiz i Ankara rundt 6.30 lokal tid torsdag morgen. Høyhastighetstoget kolliderte deretter i en gangbru, som kollapset over toget.

annonse

Toget skal ha hatt over 200 passasjerer da det krasjet. Av de 86 skadde, er 34 av de fremdeles innlagt på sykehus, ifølge landets helsemyndigheter.

Høyhastighetstog

Guvernør Vasip Sahin i Ankara sier i en uttalelse at høyhastighetstoget var på vei fra Ankara til Konya sentralt i landet. Vanligvis kjører det rett forbi Marsandiz, som er blant de mindre togstasjonene i den tyrkiske hovedstaden.

Nødetatene rykket raskt ut til stedet etter ulykken for å lete etter overlevende og hjelpe de skadde. Først ble det meldt om fire omkomne, men antallet døde steg utover formiddagen.

– Vårt håp er at det ikke er flere omkomne, sier Sahin.

annonse
Tre togførere døde

Ifølge Tyrkias transportminister Mehmet Cahit Turhan er tre togførere blant de døde, og i tillegg er en fjerde togfører skadd.

Blant dem som mistet livet i ulykken, var også en tysk statsborger, ifølge AFP.

Flere togulykker har rammet landet det siste året. I juli ble 10 personer drept og mer enn 70 skadd da et passasjertog sporet av nordvest i Tyrkia, etter at kraftige regnbyger førte til ødeleggelser på jernbanesporene. 15 personer ble skadd da et passasjertog kolliderte med et godstog i provinsen Sivas i fjor.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon