Tyrkiske redningsarbeidere arbeider på stedet etter at et høyhastighetstog kolliderte med et arbeidstog og videre inn i en gangbru torsdag morgen. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Tre togansatte er pågrepet etter togulykken utenfor Tyrkias hovedstad Ankara torsdag morgen. Så langt har ni personer mistet livet og 86 personer blitt skadd.

annonse

Tyrkiske myndigheter har startet etterforskning av saken, og president Recep Tayyip Erdogan lover å stille de skyldige til ansvar. De tre som er pågrepet, er ansatt i det statlige tyrkiske togselskapet, og de er nå mistenkt for forsømmelse.

annonse

Ulykken skjedde da et høyhastighetstog kolliderte med et arbeidstog som gjorde undersøkelser på sporet ved stasjonen Marsandiz i Ankara rundt 6.30 lokal tid torsdag morgen. Høyhastighetstoget kolliderte deretter i en gangbru, som kollapset over toget.

Toget skal ha hatt over 200 passasjerer da det krasjet. Av de 86 skadde, er 34 av de fremdeles innlagt på sykehus, ifølge landets helsemyndigheter.

Høyhastighetstog

Guvernør Vasip Sahin i Ankara sier i en uttalelse at høyhastighetstoget var på vei fra Ankara til Konya sentralt i landet. Vanligvis kjører det rett forbi Marsandiz, som er blant de mindre togstasjonene i den tyrkiske hovedstaden.

annonse
annonse

Nødetatene rykket raskt ut til stedet etter ulykken for å lete etter overlevende og hjelpe de skadde. Først ble det meldt om fire omkomne, men antallet døde steg utover formiddagen.

– Vårt håp er at det ikke er flere omkomne, sier Sahin.

Tre togførere døde

Ifølge Tyrkias transportminister Mehmet Cahit Turhan er tre togførere blant de døde, og i tillegg er en fjerde togfører skadd.

annonse
Reklame

Blant dem som mistet livet i ulykken, var også en tysk statsborger, ifølge AFP.

Flere togulykker har rammet landet det siste året. I juli ble 10 personer drept og mer enn 70 skadd da et passasjertog sporet av nordvest i Tyrkia, etter at kraftige regnbyger førte til ødeleggelser på jernbanesporene. 15 personer ble skadd da et passasjertog kolliderte med et godstog i provinsen Sivas i fjor.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.