FNs innvandringspakt ble klappet gjennom 10.desember under et møte i Marokko, til langvarig applaus, og skal vedtas formelt i New York i nærmeste fremtid.
Men i Ungarn applauderes det ikke. «Det som skjer i FN og i Brussel er legalisering av ulovlig innvandring», sier utenriksminister og handelsminister Péter Szijjártó til ungarske journalister. Han tar et knallhardt oppgjør med FNs innvandringspolitikk, og refereres på regjeringens hjemmeside.
«Ulovlig innvandring har skjedd på en organisert og kontrollert måte i Europa siden 2015», sier utenriksministeren.
«Kampen om å stoppe eller organisere innvandring har pågått i tre og et halvt år. Den ungarske regjeringens posisjon har vært tydelig og uendret fra begynnelsen: Migrasjonen bærer med seg farer, den kan stoppes, og den må stoppes», understreket ministeren.
«Det som skjedde under forhandlingene om å utarbeide FNs Global Compact for Migration, var ikke mindre enn et svik mot det europeiske folket. Dokumentene som utgjør Compact Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration, som det offisielt er kalt, representerer ikke europeiske interesser i det hele tatt», understreket han.
«Ungarn ønsker at den fremtidige EU skal forbli et sted hvor julen er jul, komplett med juletrær. Europa må insistere på egne tradisjoner og arv, og i dag må vi stå opp imot alle forsøk som er rettet mot å permanent endre EUs befolkning», uttalte han.
Ifølge vår mening opplever Europa ikke et flyktningproblem, men et migrasjonsproblem. Og overføringsprosessene må stoppes. Ungarn ser ulovlige innvandrere som ulovlige innvandrere, ikke flyktninger, står det å lese på den ungarske regjeringens hjemmeside.
«Det er mennesker i nød hvis hjem blir herjet i krig, og som har blitt tvunget til å forlate hjemmet av terrororganisasjoner. Disse menneskene må bli hjulpet, på stedet eller på nærmeste trygge sted til deres hjemland», sa utenriksministeren.
Den formelle stemmegivningen om FN-pakten skal foregå i New York i nærmeste fremtid. Da vil en fjerdedel av medlemslandene i EU, syv land, ikke støtte Global Compact for Migration.