Illustrasjonsbilde. REUTERS / Ronen Zvulun
annonse

Israelske styrker har pågrepet 40 palestinere på den okkuperte Vestbredden etter et angrep som kostet to israelske soldater livet.

annonse

– Styrkene har pågrepet 40 som er mistenkt for å ha vært involvert i terroraktiviteter, folkelig terror og voldelige opptøyer rettet mot sivile og sikkerhetsstyrker, her det i en kunngjøring fra den israelske hæren.

annonse
Reklame fra Resett butikken

37 av de pågrepne er ifølge Israel medlemmer av Hamas, som har tatt på seg ansvaret for to tidligere angrep, men ikke drapet på de to israelske soldatene nær bosetningen Ofra torsdag.

Etter torsdagens angrep sa statsminister Benjamin Netanyahu at han vil godkjenne tusenvis av nye boliger som tidligere er bygget uten tillatelse fra israelske myndigheter på den okkuperte Vestbredden.

Over 700.000 israelske bosettere bor i nærmere 240 bosetninger og såkalte utposter på den okkuperte Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem.

annonse
annonse

Bosetningene er opprettet i strid med den fjerde Genèvekonvensjonen, og FNs sikkerhetsråd har slått fast at de er ulovlige.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.