Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Nok en gang skaper Tyrkia problemer for Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans amerikanske motpart Donald Trump er enige om å styrke koordineringen mellom de to landene i Syria-konflikten.

annonse

I en telefonsamtale fredag sa de to lederne seg enig i behovet for «mer effektiv koordinering» i Syria, ifølge kilder nær Erdogan.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– De ble enige om å sikre mer effektivt samarbeid i Syria-spørsmålet, sier en kilde.

Samtalen fant sted etter at Erdogan tidligere på dagen på nytt truet med å drive kurdisk milits ut av området øst for elva Eufrat nord i Syria.

– Vi er fast besluttet på å bringe fred og sikkerhet i områdene øst for Eufrat, sa Erdogan.

annonse
annonse

– Tyrkia har kastet bort nok tid på å intervenere for å renske opp i terror-sumpen øst for Eufrat. Tålmodigheten er slutt, vi kommer ikke til å vente en eneste dag lenger, sa han.

Erdogan har gjentatte ganger de siste månedene varslet en storoffensiv mot den kurdiske YPG-militsen øst for Eufrat, til protester fra USA.

YPG er den dominerende styrken i opprørsalliansen SDF, som støttes militært av USA og har vært sentrale i å drive den ytterliggående islamistgruppen IS ut av det nordlige Syria.

annonse
Reklame

YPG regnes som den kurdiske PKK-geriljaens syriske gren og Tyrkia har satt begge de to opprørsgruppene på sin liste over terrororganisasjoner. USA har PKK på sin terrorliste, men ikke YPG.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.