Hizbollah i Libanon. (AP Photo/Tara Todras-Whitehill)
annonse
annonse

Det har skjedd store endringer de siste årene i araberstatenes holdning til Israel. Nå gir Bahrain støtte til Israel i kampen mot den libanesiske terrorbevegelsen Hizbollah.

Det er de siste dagene oppdaget flere tunneler fra Libanon inn i Israel, og Israel har truet med å angripe Hizbollah-baser i Libanon dersom de libanesiske myndighetene ikke selv tar affærer for å stanse terrorbevegelsen. Gjør Israel det har de ryggen fri i forhold til Bahrain og trolig også andre arabiske gulfstater.

I et overraskende offentlig forsvar for Israel sa Bahrains utenriksminister at gulfstaten støtter den jødiske statens operasjoner for å avsløre og ødelegge Hizbollahs grenseoverskridende tunneler, skriver The Times of Israel, sitert av organisasjonen United With Israel.

annonse

«Er terrorist- Hizbollahs graving av tunnelene under Libanons grense ikke en trussel mot Libanons stabilitet, som den deler ansvaret for?» skrev utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa på sin Twitter-konto på arabisk. «Hvem har ansvar når nabolandene tar på seg selv å eliminere trusselen de står overfor,» spurte han retorisk.

Bahrain har et sjiamuslimsk flertall i befolkningen, men landets ledere frykter Irans voksende innflytelse i regionen og motsetter seg Irans militære ekspansjon i Libanon, Syria, Irak og Jemen. I en annen tweet skrev Al Khalifa: «Internasjonale krefter ser det som en farlig trussel, og den libanesiske staten sier ikke noe om det.»

Avisen Algemeiner rapporterte fredag, med henvisning til opprørstilknyttede medier, at Hizbollah har begynt å flytte raketter fra Syria til Sør-Libanon for å motvirke en potensiell bredere militærkampanje fra Israel.

annonse

Ifølge syriske opposisjonskilder flyttet terroristgruppen OTR-21 Tochka-missilbatterier og plasserte kortdistanse, iransk-laget prosjektiler, i Sør-Libanon. OTR-21 er et sovjetisk taktisk ballistisk-missilsystem med en rekkevidde på mellom 15 kilometer og 185 kilometer.

I 2016 erklærte Bahrain og flere andre gulfstater Hizbollah for å være en terrororganisasjon og beordret sine statsborgere til å forlate Libanon umiddelbart. Tidligere i år støttet Bahrain offisielt Israels rett til å forsvare seg mot iransk aggresjon i Syria.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon