Foto: Timo Jaakonaho / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Fredag 7. desember ble det avholdt en markering mot FNs migrasjonspakt foran Stortinget. Rett før markeringen mot FNs migrasjonspakt fikk Lena Andreassen og jeg, i kraft av at vi var arrangører og talere, forespørsel om å være med på et intervju fra NRK. Intervjuet ble gjennomført ryddig og teknisk bra og reporteren fra NRK virket fornøyd. Det var flere journalister tilstede foran Stortinget den kvelden og totalt så ga jeg fire intervjuer, ett til NRK, to til TV2 og ett til VG Tv. Ingen av de ble brukt.

Heldigvis så ble intervjuet med NRK tatt opp privat med en smartelefon så deler av intervjuet ligger ute på facebook.

Det er veldig megetsigende at ingen av intervjuene ble brukt. Jeg kom godt forberedt og svarte kort og kontant på samtlige spørsmål og gjorde greie for hvorfor og hvordan denne FN pakten vil undergrave norsk suverenitet. I tillegg til å undergrave norsk suverenitet så struper faktisk denne avtalen inn presse og ytringsfrihet, siden det står i avtalen at staten skal instruere media i å omtale migrasjon i positive vendinger. Dette var grunnene til den tverrpolitiske markeringen mot denne avtalen.

Jeg tror at intervjuene og uttalelsene som jeg ga ble «for bra». Jeg mistenker sterkt at budskapet og argumentene som jeg kom med passet ikke inn i det vedtatte «narrativet». På grunn av at mine uttalelser var saklige og konsise passet jeg ikke inn rollen som en «dum» eller sint «rasist». Ut over at denne FN pakten åpner norske grenser ytterligere så er det først og fremst overgivelsen av suverenitet til et globalt overnasjonalt organ som jeg har problem med. Når vi gir etter for slike avtaler som dette så er vi ikke en suveren nasjon og herre i eget hus.

Våre folkevalgte på Stortinget hadde til hensikt å anerkjenne FN pakten i all stillhet uten en offentlig diskusjon. Det som også er like urovekkende i denne saken er at norsk presse knapt nok har grepet fatt i at Regjeringen og Stortinget nå svekker norsk suverenitet og kontroll over våre grenser. Dette viser seg på nytt i hvordan vår markering ble dekket av samtlige medier etablerte medier som var til stede. De hadde en gylden mulighet til å drive saklig og opplysende journalistikk der man fikk frem argument og synspunkter, men valgte heller å fokusere på noen få marginale elementer som laget litt bråk utenfor gjerdet til vår markering.

Det er ille nok at større private aktører som TV2 og VG, som har ervervet seg en samfunnsbærende rolle opptrer ensidig og selektivt. Men det er enda verre når det kommer til NRK som har en særdeles plikt i denne sammenheng til å vise begge sider av en sak på en nøktern og saklig måte.

Når dette mønsteret gjentar seg gjentatte ganger så mister man tillit og troen på at det går ann å ha en ærlig dialog i samfunnet. Dette er svært skadelig for samholdet i nasjonen og fremmedgjør vanlige folk fra «skravleklassen» av politikere, journalister og akademikere. «Dinosaurmedia» er et godt uttrykk til å beskrive skjebnen som de gamle etablerte media vil lide. Flere og flere vanlige folk merker at de får ikke det hele bildet eller den kvaliteten på informasjon som man ønsker.

Ved å bevisst eller ubevisst følge en underkommunisert politisk korrekt linje der man kun presenterer «akseptable» synspunkter og utvalgte fakta så mister publikum mer og mer tillit . Det gamle etablerte dinosaurmedia har seg selv å takke for fremveksten av såkalt «alternativ media» siden de har gjort en så ensidig og dårlig jobb.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]