Johannes Thingnes Bø da han vant sprinten på Sjusjøen 4. desember 2018. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Johannes Thingnes Bø tok sin tredje strake verdenscupseier i skiskyting da han vant sprinten i Hochfilzen fredag. Han vant klart tross et bomskudd.

Thingnes Bø var raskest ute i løypa, og han var sikker på liggende skyting og gikk ut i en klar ledelse.

Han økte ledelsen inn til stående skyting, men bommet på sitt siste skudd. Han gikk likevel ut 10,6 sekunder foran franske Antoine Guigonnat, som var feilfri på standplass. Tyske Benedikt Doll var også feilfri på standplass og gikk ut 6,6 sekunder bak Thingnes Bø ut fra siste skyting.

annonse

Etter den harde åpningen fikk stryningen det nærmest som vanlig tøft på sisterunden. Likevel økte han avstanden til Doll, som endte 10,6 sekunder bak.

– Jeg åpnet bra, men fikk det litt på slutten, sa Thingnes Bø til NRK etter sin 24. verdenscupseier.

– Det kjennes bra ut. Det var et slit uti der, men det verdt det når det blir seier. Jeg prøvde å gå smart og utnytte langrennsfarten, og jeg hadde helt utrolige ski i dag, sa Markane-løperen.

Nesten perfekt
annonse

– Jeg var litt kald på fingrene, så det var vanskelig å kjenne avtrekket. Jeg må skyte fullt om det skal være helt perfekt. Jeg har litt å gå på ennå, sa Thingnes Bø.

Martin Fourcade vant det første rennet på normaldistansen i Pokljuka, men hadde en miserabel sprint og ga seg underveis på jaktstarten der.

Han var tilbake i Hochfilzen. Franskmannen holdt ikke samme fart som Thingnes Bø i sporet og gikk ut 17,5 sekunder bak etter liggende skyting. Fourcade var feilfri på skytingen sin og kunne gå ut bare 0,8 sekunder bak fra siste skyting, men i mål skilte det 8,6 sekunder opp til Thingnes Bø.

Topp ti

Vetle Sjåstad Christiansen var ikke langt unna å slå sin beste verdenscupinnsats. Han gikk ut noe senere og gikk bra i sporet. Løpere fra Geilo var feilfri på liggende skyting, men fikk litt problemer på standplass på stående. Han klarte likevel å kjempe ned alle blinkene.

Han fikk det tungt også utover på sisterunden og falt fra 8.- til 10.-plass til slutt, slått med 50,8 sekunder av Thingnes Bø.

Storebror Tarjei Bø var først ut av de norske i løypa. Han startet bra, men måtte ut i en strafferunde etter liggende skyting. Han bommet også på sine to første stående skudd, og det ødela en ellers god sprint. Han endte 1.26,8 minutter bak broren på en 28.-plass.

annonse

Henrik L’Abée-Lund fikk ødelagt løpet sitt med to bom på liggende skyting. Det ble også en strafferunde etter stående skyting. Han endte 1.39,5 sekunder bak på 38.-plassen.

Erlend Bjøntegaard endte uten verdencsuppoeng med sin 63.-plass, slått 2.10,4 etter fire bom. Sindre Pettersen ble nummer 87 – 2.57,6 (2). Ingen av de to siste får gå jaktstarten.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon