Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman (t.v.) og kong Salman (t.h.) sier de støtter avtalen om våpenhvile og militær tilbaketrekning fra Hodeida i Jemen og at de ønsker en politisk løsning på krigen i landet. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Saudi-Arabia, som gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen i mars 2015, vil nå ha en politisk løsning på konflikten.

annonse

Houthi-opprørerne og representanter for Jemens internasjonalt anerkjente eksilregjering, som støttes av Saudi-Arabia, avsluttet tidligere i uka en runde med fredsforhandlinger i Sverige.

annonse

Forhandlingene resulterte blant annet i en avtale om våpenhvile i den Houthi-kontrollerte havnebyen Hodeida, der mesteparten av all nødhjelp til Jemen tas inn.

Regjeringsvennlig milits har med flystøtte fra Saudi-Arabia og soldater fra De forente arabiske emirater de siste månedene forsøkt å erobre Hodeida, men uten å lykkes. Under samtalene i Sverige gikk begge parter med på å trekke sine styrker ut av byen.

Saudi-Arabias kong Salman, og landets de facto leder kronprins Mohammed bin Salman sier i en felles kunngjøring at de støtter avtalen som ble inngått i Sverige. De to sier videre at de «støtter en politisk løsning» på den snart fire år lange krigen.

annonse
annonse

Over 70 prosent av all import til Jemen har tidligere skjedd via havnen i Hodeida, som har vært livsnerven for millioner av mennesker som er avhengige av nødhjelp.

14 millioner mennesker i Jemen, nesten halvparten av befolkningen, er ifølge FN nå truet av sult.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.