Illustrasjonsbilde. Tchadiske soldater viser frem et AQIM-flagg og flere våpen tatt etter voldelige sammenstøt med islamistiske militante 3. mars 2013 i Tessalit i Ifoghas-fjellene, i Nord-Mali. AFP FOTO / ALI KAYA
annonse

I en uttalelse sier lederen for al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), Abu Musad Abdel Wadoud, at den kjente jihadisten og al-Qaida kommandøren Almansour Ag Kassam har blitt drept i franske militæroperasjoner i Mali. Dette melder Long War Journal.

annonse
annonse

Det franske forsvarsdepartementet kom nylig med en offentlig uttalelse 15. november om at syv jihadister – inkludert Kassam – hadde blitt drept i flere franske luftangrep mot militante i Timbuktu-region i Mali. Disse hendelsene har nå blitt bekreftet av AQIM-lederen.

annonse

Artikkel-forfatter Caleb Weiss, forskningsanalytiker i Long War Journal og ekspert på jihadistgrupper i Vest-Afrika, sier at Kassams død er en viktig utvikling i den jihadiske krigen i Mali, ettersom al-Qaida kommandanten fungerte som et viktig bindeledd for kommunikasjon mellom flere terrorgrupper over hele Sahel-regionen. Weiss sier videre at Kassams død skader al-Qaidas operasjoner i Sahel, men også at gruppen har et betydelig antall kommandanter og krigere i flere land regionen.

Frankrike intervenerte militært i Mali under «Operasjon Serval» 20. desember 2012, etter at islamistiske grupper hadde tatt over store deler av Nord-Mali – som en direkte konsekvens av den NATO-ledede krigen mot Gaddafi-regimet i Libya.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Etter at Frankrike lyktes med å ta over territoriene som var direkte kontrollert av islamister i Mali, ble «Operasjon Serval» erstattet av «Operasjon Barkhane» 1. august 2014. Dette er en «anti-opprørs»-operasjon som omfatter jihadistiske grupper over hele Sahel-regionen.

Franske styrker har vært militært involvert i Sahel i nå til sammen 6 år. Krigen har blitt omtalt som Frankrikes Afghanistan, og landet har ikke gitt utrykk for at det kommer til å trekke seg fra regionen med det første.

Les også: Ustabilitet i Sahel gir grobunn for menneskesmugling og migrasjon til Europa

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.