Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Andelen fengselsinnsatte som huses i tyske fengsler som ble født utenlands har økt til 32 prosent i år, ifølge nye tall fra tyske myndigheter. Dette rapporterer Die Welt.

Tysklands føderale statistikkbyrå har funnet at 16 267 innsatte i landets fengsler kommer fra andre land. Dette ble regnet ut 31. mars i år, med en økning på nesten fem prosent siden i fjor. De utenlandske innsatte representerer nesten en tredel av den samlede, tyske fengselsbefolkningen på 50 957 personer.

Dette betyr at innvandrere er grovt overrepresenterte i tyske fengsler. For mens en tredel av de innsatte er utlendinger, så er kun 12 prosent av befolkningen totalt født i utlandet.

annonse

Samtidig har andelen fengselsfugler registrert som tyskere sunket jevnt og trutt siden 2012. Dette kategorien omfatter både etniske tyskere, naturaliserte innvandrere og tyskfødte med innvandrerbakgrunn. I 2012 var det litt under 45 000 tyske fanger i tyske fengsler. Dette tallet har falt til 34 690 i år.

Statistikken er også brutt ned på delstatsnivå, og det er særlig bystatene Hamburg og Berlin som har en kraftig utenlandks overrepresentasjon i fengslene. I Hamburg, Tysklands nest største by, er 58 prosent av fengselsbefolkningen utlendinger. Også i hovedstaden Berlin er de utenlandske fangene i majoritet (51 prosent).

I en rapport har det blitt avslørt at det koster tyske skattebetalere 720 millioner euro i året å ta hånd om utenlandske kriminelle i fengslene. Die Welt har avdekket at de føderale myndighetene unnlater å benytte seg av mekanismer som ville ha gjort det mulig for de kriminelle utlendingene å sone straff i hjemlandet.

Til tross for en lovendring fra 2016, som skulle sørge for at illegale migranter kunne bli sendt ut idet de ble funnet skyldig og idømt fengselsstraff, har en studie funnet at kun 19 342 dømte migranter av totalt 700 000 kriminelle utlendinger ble deportert i perioden mellom 2014 og 2017.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon