Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  

Andelen fengselsinnsatte som huses i tyske fengsler som ble født utenlands har økt til 32 prosent i år, ifølge nye tall fra tyske myndigheter. Dette rapporterer Die Welt.

Tysklands føderale statistikkbyrå har funnet at 16 267 innsatte i landets fengsler kommer fra andre land. Dette ble regnet ut 31. mars i år, med en økning på nesten fem prosent siden i fjor. De utenlandske innsatte representerer nesten en tredel av den samlede, tyske fengselsbefolkningen på 50 957 personer.

Dette betyr at innvandrere er grovt overrepresenterte i tyske fengsler. For mens en tredel av de innsatte er utlendinger, så er kun 12 prosent av befolkningen totalt født i utlandet.

Samtidig har andelen fengselsfugler registrert som tyskere sunket jevnt og trutt siden 2012. Dette kategorien omfatter både etniske tyskere, naturaliserte innvandrere og tyskfødte med innvandrerbakgrunn. I 2012 var det litt under 45 000 tyske fanger i tyske fengsler. Dette tallet har falt til 34 690 i år.

Statistikken er også brutt ned på delstatsnivå, og det er særlig bystatene Hamburg og Berlin som har en kraftig utenlandks overrepresentasjon i fengslene. I Hamburg, Tysklands nest største by, er 58 prosent av fengselsbefolkningen utlendinger. Også i hovedstaden Berlin er de utenlandske fangene i majoritet (51 prosent).

I en rapport har det blitt avslørt at det koster tyske skattebetalere 720 millioner euro i året å ta hånd om utenlandske kriminelle i fengslene. Die Welt har avdekket at de føderale myndighetene unnlater å benytte seg av mekanismer som ville ha gjort det mulig for de kriminelle utlendingene å sone straff i hjemlandet.

Til tross for en lovendring fra 2016, som skulle sørge for at illegale migranter kunne bli sendt ut idet de ble funnet skyldig og idømt fengselsstraff, har en studie funnet at kun 19 342 dømte migranter av totalt 700 000 kriminelle utlendinger ble deportert i perioden mellom 2014 og 2017.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]