Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Andelen fengselsinnsatte som huses i tyske fengsler som ble født utenlands har økt til 32 prosent i år, ifølge nye tall fra tyske myndigheter. Dette rapporterer Die Welt.

annonse

Tysklands føderale statistikkbyrå har funnet at 16 267 innsatte i landets fengsler kommer fra andre land. Dette ble regnet ut 31. mars i år, med en økning på nesten fem prosent siden i fjor. De utenlandske innsatte representerer nesten en tredel av den samlede, tyske fengselsbefolkningen på 50 957 personer.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Dette betyr at innvandrere er grovt overrepresenterte i tyske fengsler. For mens en tredel av de innsatte er utlendinger, så er kun 12 prosent av befolkningen totalt født i utlandet.

Samtidig har andelen fengselsfugler registrert som tyskere sunket jevnt og trutt siden 2012. Dette kategorien omfatter både etniske tyskere, naturaliserte innvandrere og tyskfødte med innvandrerbakgrunn. I 2012 var det litt under 45 000 tyske fanger i tyske fengsler. Dette tallet har falt til 34 690 i år.

Statistikken er også brutt ned på delstatsnivå, og det er særlig bystatene Hamburg og Berlin som har en kraftig utenlandks overrepresentasjon i fengslene. I Hamburg, Tysklands nest største by, er 58 prosent av fengselsbefolkningen utlendinger. Også i hovedstaden Berlin er de utenlandske fangene i majoritet (51 prosent).

annonse
annonse

I en rapport har det blitt avslørt at det koster tyske skattebetalere 720 millioner euro i året å ta hånd om utenlandske kriminelle i fengslene. Die Welt har avdekket at de føderale myndighetene unnlater å benytte seg av mekanismer som ville ha gjort det mulig for de kriminelle utlendingene å sone straff i hjemlandet.

Til tross for en lovendring fra 2016, som skulle sørge for at illegale migranter kunne bli sendt ut idet de ble funnet skyldig og idømt fengselsstraff, har en studie funnet at kun 19 342 dømte migranter av totalt 700 000 kriminelle utlendinger ble deportert i perioden mellom 2014 og 2017.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.