Bundestag i Berlin sett innenfra. (Foto: Tobias SCHWARZ / AFP)
annonse

Den tyske nasjonalforsamlingen har vedtatt en lov som åpner for et tredje kjønn på fødselsattester for nyfødte som ikke tydelig er han- eller hunkjønn.

annonse

Nyfødte med interseksualitet skal registreres i kategorien «diverse» på tyske fødselsattester.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Vedtaket i Forbundsdagen fredag er en oppfølging av en dom fra landets høyesterett i november 2017 der det het at det nåværende regelverket for sivil status er diskriminerende overfor personer født med interseksualitet. Et individs seksuelle identitet er beskyttet som en grunnleggende rettighet, påpekte domstolen.

Interseksualitet er en vid definisjon som omfatter mennesker med kjønnstrekk som genitalier eller kromosomer som ikke passer inn i bildet av en typisk definisjon av han- eller hunkjønn. Noen ganger er interseksualitet tydelig ved fødsel, andre ganger først i puberteten.

Loven som Tyskland nå har vedtatt, åpner også for at man kan endre kjønn og navn på et senere tidspunkt i livet, men man vil da i de fleste tilfeller måtte gjennomgå medisinske undersøkelser.

annonse
annonse

Ifølge FN har mellom 0,05 og 1,7 prosent av verdens befolkning den medisinske tilstanden interseksualitet.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.