Italias innenriksminister Matteo Salvini. Foto: Ettore Ferrari / ANSA via AP / NTB scanpix
Del saken
 • 917
 •  
 •  

Den nye italienske regjeringen har nå nesten helt stoppet landingen av illegale innvandrere med båt. Siden toppen for to år siden har nedgangen vært på 96 prosent, rapporterer den franske avisen RFI, som siteres av den svenske nettavisen Fria Tider.

annonse

Annonse

Årsaken er i hovedsak at landets nye regjering prøver å stoppe innvandringen ikke bare til Italia, men også sette en stopper for sin funksjon som et transittland til resten av Europa, skriver Fria Tider.

I løpet av året har regjeringen nektet å plukke opp innvandrere og henvist dem til Malta. Det var i august at innenriksminister Matteo Salvini fra partiet Lega helt lukket italienske havner for skip med ulovlige innvandrere.

annonse

Annonse

Totalt har 23 000 landet i Italia i år. De kommer fra Libya og Tyrkia, men er vanligvis arabere fra andre land eller afrikanere. Matteo Salvini sier stolt at han har stoppet innvandring. Italias samarbeid med Libyas kystvakt har i hovedsak gitt resultater. Libya overvåker sine kystområder og avskjærer smuglerbåter i internasjonalt farvann for å plukke dem opp i løpet av utreisen og drive dem tilbake til kysten.

annonse

Annonse


Del saken
 • 917
 •  
 •  
 •  
  917
  Shares
 • 917
 •  
 •  
annonse

Les også: