Matteo Salvini. Foto: Ettore Ferrari / ANSA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den nye italienske regjeringen har nå nesten helt stoppet landingen av illegale innvandrere med båt. Siden toppen for to år siden har nedgangen vært på 96 prosent, rapporterer den franske avisen RFI, som siteres av den svenske nettavisen Fria Tider.

Årsaken er i hovedsak at landets nye regjering prøver å stoppe innvandringen ikke bare til Italia, men også sette en stopper for sin funksjon som et transittland til resten av Europa, skriver Fria Tider.

I løpet av året har regjeringen nektet å plukke opp innvandrere og henvist dem til Malta. Det var i august at innenriksminister Matteo Salvini fra partiet Lega helt lukket italienske havner for skip med ulovlige innvandrere.

annonse

Totalt har 23 000 landet i Italia i år. De kommer fra Libya og Tyrkia, men er vanligvis arabere fra andre land eller afrikanere. Matteo Salvini sier stolt at han har stoppet innvandring. Italias samarbeid med Libyas kystvakt har i hovedsak gitt resultater. Libya overvåker sine kystområder og avskjærer smuglerbåter i internasjonalt farvann for å plukke dem opp i løpet av utreisen og drive dem tilbake til kysten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon