Innenriksminister Matteo Salvini sier at Italia ikke er klar for å signere en migrantavtale med Tyskland. Foto: Ettore Ferrari / ANSA via AP / NTB scanpix
Del saken
 • 918
 •  
 •  
 •  
 •  

Den nye italienske regjeringen har nå nesten helt stoppet landingen av illegale innvandrere med båt. Siden toppen for to år siden har nedgangen vært på 96 prosent, rapporterer den franske avisen RFI, som siteres av den svenske nettavisen Fria Tider.

Årsaken er i hovedsak at landets nye regjering prøver å stoppe innvandringen ikke bare til Italia, men også sette en stopper for sin funksjon som et transittland til resten av Europa, skriver Fria Tider.

I løpet av året har regjeringen nektet å plukke opp innvandrere og henvist dem til Malta. Det var i august at innenriksminister Matteo Salvini fra partiet Lega helt lukket italienske havner for skip med ulovlige innvandrere.

Totalt har 23 000 landet i Italia i år. De kommer fra Libya og Tyrkia, men er vanligvis arabere fra andre land eller afrikanere. Matteo Salvini sier stolt at han har stoppet innvandring. Italias samarbeid med Libyas kystvakt har i hovedsak gitt resultater. Libya overvåker sine kystområder og avskjærer smuglerbåter i internasjonalt farvann for å plukke dem opp i løpet av utreisen og drive dem tilbake til kysten.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 918
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]