(Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Johannes Thingnes Bø gikk ut først på Hochfilzen-jaktstarten, men med seks bomskudd var han sjanseløs på en ny verdenscupseier. Martin Fourcade skjøt feilfritt.

Etter fredagens sprintseier hadde Thingnes Bø 8,6 sekunder som forsprang på Fourcade. Etter første skyting var det lite som tydet på en helsprekk. Da plaffet stryningen ned alle fem blinker og gikk ut fra standplass med en ledelse på over tolv sekunder.

Men på andre skyting gikk det helt galt for Thingnes Bø. Der bommet han tre ganger, og det utnyttet Fourcade. Franskmannen skjøt perfekt og distanserte nordmannen med 35,3 sekunder.

– Det var en skikkelig svart dag på jobben. I dag var det lite positivt å ta med seg videre. Jeg vet ikke helt hva jeg drev på med på den andre liggendeskytingen. Det var bare den dagen i dag. Jeg må tåle en dårlig topp 10 jeg også, sa Thingnes Bø til NRK.

Før lørdagens renn sto han med tre strake seirer i verdenscupen.

Endelig for Christiansen

Thingnes Bø skulle også få én og to strafferunder på henholdsvis tredje og fjerde skyting. Med andre ord en helsvart dag på standplass.

Fourcade har slitt litt i sesongåpningen, men lørdag var han i praktform. Hans aller siste skudd traff kanten og gikk inn. Da hadde han tid til å showe litt. Til slutt vant han 13,7 sekunder foran Arnd Peiffer fra Tyskland, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble treer og tok sin aller første pallplass i verdenscupen.

Geilo-løperen kjempet også om å ta annenplassen, men greide ikke å holde følge med Peiffer helt inn. Christiansen skjøt ned samtlige 20 blinker og var i mål 16,1 sekunder bak Fourcade.

Hardt arbeid

Etter 19 treff måtte 26-åringen bruke noen sekunder på det siste skuddet.

– Det var jævlig deilig. Beklager, men jeg måtte si det, sa Christiansen til NRK.

– Det har vært mange års hardt arbeid, sa han videre.

Thingnes Bø ble nummer ni med sine seks strafferunder. Han endte nøyaktig ett minutt bak erkerivalen. De to kommer nok til å følge hverandre tett gjennom sesongen i sammenlagtkampen.

Storebror Tarjei Bø endte på 12.-plass. Han hadde én bom, og den kom på andre skyting. Henrik L’Abée-Lund på 36.-plass måtte i strafferunden to ganger.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]