Foto: Ludovic Marin/Pool via REUTERS
Del saken
 • 6.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Frankrikes president Emmanuel Macron var til stede i Élysée-palasset mens de «gule vestene» demonstrerte og utførte sin aksjon «ACT IV» forrige helg. Presidenten hadde også et helikopter klart, slik at han var klar til å flykte, i tilfelle demonstranter brøt seg inn i palasset.

Macron forsterket sist lørdag sikkerheten i Élysée-palasset, og presidentboligen har nå et sikkerhetsnivå uten sidestykke fra tidligere tider, med hele 500 vakter, og om lag hundre bevæpnede politifolk. Det rapporterer Le Dauphine.

Akkurat som den tidligere rumenske diktatoren Nicolae Ceasescu skal Macron ha klargjort et helikopter, slik at han, dersom han oppholder seg i palasset, kan flykte og komme seg unna, dersom de sinte demonstrantene på et tidspunkt klarer å bryte seg inn.

De voldsomme protestene mot det franske etablissementets politikk, blant annet på avgifts- og innvandringsområdet, har sørget for å drive landets president fra skanse til skanse. Først avlyste han økningene i bensinavgiftene, som var en av hovedårsakene til at protestene brøt ut. Deretter har han lovet en økning av minstelønnen på 100 euro i måneden, i tillegg til flere skattelettelser.

Protestene mot etablissementet ser likevel ikke ut til å være over. Mange, inklusive den inflytelsesrike, venstrevridde politikeren og tidligere presidentkandidaten Jean-Luc Mélenchon, har proklamert at protestene bør fortsette.

– Som svar på den indignasjonen hos et stort antall mennesker mot det faktum at noen har alt og andre ingenting, har presidenten trodd at å distribuere penger ville holde til å roe ned de pågående borgeropptøyene, skal Mélenchon ha sagt.

Majoriteten av befolkningen ser fortsatt behovet for protest mot Macrons globalistiske regime. Ifølge en nylig meningsmåling omtalt av Le Figaro mener 54 prosent av det franske folk at demonstrasjonene bør fortsette.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 6.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]