Foto: Ludovic Marin/Pool via REUTERS
Del saken
 • 6.4K
 •  
 •  

Frankrikes president Emmanuel Macron var til stede i Élysée-palasset mens de «gule vestene» demonstrerte og utførte sin aksjon «ACT IV» forrige helg. Presidenten hadde også et helikopter klart, slik at han var klar til å flykte, i tilfelle demonstranter brøt seg inn i palasset.

annonse

Annonse

Macron forsterket sist lørdag sikkerheten i Élysée-palasset, og presidentboligen har nå et sikkerhetsnivå uten sidestykke fra tidligere tider, med hele 500 vakter, og om lag hundre bevæpnede politifolk. Det rapporterer Le Dauphine.

Akkurat som den tidligere rumenske diktatoren Nicolae Ceasescu skal Macron ha klargjort et helikopter, slik at han, dersom han oppholder seg i palasset, kan flykte og komme seg unna, dersom de sinte demonstrantene på et tidspunkt klarer å bryte seg inn.

annonse

Annonse

De voldsomme protestene mot det franske etablissementets politikk, blant annet på avgifts- og innvandringsområdet, har sørget for å drive landets president fra skanse til skanse. Først avlyste han økningene i bensinavgiftene, som var en av hovedårsakene til at protestene brøt ut. Deretter har han lovet en økning av minstelønnen på 100 euro i måneden, i tillegg til flere skattelettelser.

annonse

Annonse

Protestene mot etablissementet ser likevel ikke ut til å være over. Mange, inklusive den inflytelsesrike, venstrevridde politikeren og tidligere presidentkandidaten Jean-Luc Mélenchon, har proklamert at protestene bør fortsette.

– Som svar på den indignasjonen hos et stort antall mennesker mot det faktum at noen har alt og andre ingenting, har presidenten trodd at å distribuere penger ville holde til å roe ned de pågående borgeropptøyene, skal Mélenchon ha sagt.

Majoriteten av befolkningen ser fortsatt behovet for protest mot Macrons globalistiske regime. Ifølge en nylig meningsmåling omtalt av Le Figaro mener 54 prosent av det franske folk at demonstrasjonene bør fortsette.


Del saken
 • 6.4K
 •  
 •  
 •  
  6.4K
  Shares
 • 6.4K
 •  
 •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse