Illustrasjonsbilde av Haukeland universitetssjukehus. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Den 52 år gamle mannen som i slutten av november ble utsatt for grov vold i Fyllingsdalen i Bergen, er nå ute av koma.

annonse

– Han har begynt å våkne og er ute av koma, men han har store varige men som vil prege ham resten av livet, sier mannens bistandsadvokat, Beate Hamre til Bergens Tidende.

– Han er blitt utsatt for massiv og grov vold mot kroppen, og vil være invalidisert på grunn av indre skader, tilføyer hun.

52-åringen ble 26. november funnet blødende i et skogholt nær Fyllingsdalen kirke i Bergen. Skadene viste seg å være mer alvorlig enn først antatt, og han ble innlagt på Haukeland sykehus med livstruende indre skader.

Fem menn, fra 20-årene og opp til slutten av 40-årene, er pågrepet og siktet i saken for utøvelse eller medvirkning til grov vold.

Den eldste av de siktede, en utenlandsk 49-åring, er løslatt. De resterende, alle norske, er fortsatt i varetekt – fullt isolert.

Påtaleansvarlig Kristine Knutsen-Berge sier de begynner å danne seg et goldt bilde av hva som har skjedd, men ønsker ikke overfor BT å gå inn på detaljer om bakgrunn og eventuelle motiv.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.