OSLO 19580413 Den første uken med regulære prøvesendinger i fjernsyn fra NRK tar til. Her fra kontrollrommet. Monitorer og TV-skjermer. Foto: Børretzen / Aktuell / Scanpix
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Denne måneden er det 60 år siden den aller første Dagsrevyen-sendingen ble sendt på NRK. – Fremdeles nasjonens leirbål, sier kringkastingssjefen.

2. desember 1958 rullet den første nyhetssendingen med navnet «Dagsrevyen» over norske TV-skjermer. I starten gikk Dagsrevyen to ganger i uken, men nyhetssendingen ble etter hvert en daglig rutine for norske TV-seere.

Den aller første Dagsrevyen tok seerne med til blant annet åpningen av Nordlandsbanen i Fauske og åpningen av regjeringsbygget i Oslo, ifølge NRK.

– Dagsrevyen er fremdeles nasjonens leirbål, og det er jo faktisk verdens største nyhetsmagasin i forhold til befolkningen, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NTB.

Ikoniske øyeblikk

– Dagsrevyen er viktig for den tilliten som publikum har til NRKs nyhetsformidling, og mange tyr til Dagsrevyen for å oppsummere dagens nyhetsbilde, sier Eriksen.

Lørdag kveld ble 60-årsdagen markert med en jubileumsending på NRK1, med tilbakeblikk på noen av de største nyhetsøyeblikkene som har preget nyhetssendingene de siste seks tiårene.

En lang rekke nåværende og tidligere NRK-ansatte var med i programmet.

NRK-seerne kåret under sendingen det aller største nyhetsøyeblikket, som har gjort sterkest inntrykk på det norske folk.

– Når vi husker tilbake på de aller største øyeblikkene, for eksempel månelandingen, EU-avstemningene i 1972 og 1994, eller kong Olavs død, er det jo gjerne bildene fra Dagsrevyen vi husker, sier kringkastingssjefen.

Seerne falt til slutt ned på dekningen av terroren 22. juli 2011 som det mest minneverdige.

På andreplass kom terrorangrepet mot World Trade Center i New York 11. september 2001, og som nummer tre kom drapet av USAs president John F. Kennedy 22. november 1963.

Tidene forandrer seg

Det er en kjent sak at lineær-TV ikke lever like godt i dag som tidligere, og tallene for første halvdel av året viste en tydelig nedgang i seertallene for lineære TV-sendinger, ifølge Dagens Næringsliv.

Men Dagsrevyen holder seg likevel svært godt, slår Eriksen fast.

– Vi oppdaterer oss kontinuerlig og diskuterer stadig hvordan vi skal utvikle oss, for eksempel ved å ha lengre og mer dyptgående innslag hvor vi virkelig setter ting på dagsorden. Dagsrevyen er fremdeles ett av våre fremste flaggskip, sier kringkastingssjefen.

NRK erkjenner at de ikke lenger når de aller yngste gjennom Dagsrevyen. Men mange unge oppdaterer seg på mobil og digitale plattformer, framholder Eriksen.

– De unge i dag er ikke født med å kjenne det i ryggmargen når Dagsrevyen begynner. De eldre generasjonene la jo opp kvelden sin etter Dagsrevyen, og måtte passe på å sove middag før den tid, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]