REUTERS/Akintunde Akinleye/File Photo
annonse

Det nigerianske forsvaret opplyste sent fredag kveld at beslutningen om å kaste ut UNICEF var omgjort etter at «velmenende og bekymrede nigerianere» engasjerte seg i saken.

annonse

Under et krisemøte med UNICEFs representanter i Nigeria sent fredag, oppfordret hærledelsen FN-organisasjonen til å avstå fra aktiviteter som kan undergrave kampen mot Boko Haram.

annonse

UNICEF har ikke kommentert anklagene fra det nigerianske forsvaret, som først hevdet at organisasjonen drev «hemmelige» prosjekter nordøst i landet.

Bakgrunnen for anklagen kan ha vært et treningsprogram UNICEF drev for lokalbefolkningen i byen Maiduguri tidligere i uka.

Over 20.000 mennesker er drept som følge av den ytterliggående islamistgruppa Boko Harams herjinger nordøst i Nigeria siden 2009.

annonse
annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.