Petter Thoresens mannskap snudde 0-2 til 4-3 og sikret seieren over Frankrike. Dermed ble det også seier i firenasjonersturneringen på hjemmebane. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Petter Thoresens mannskap snudde til seier 4-3 over Frankrike og ble med det ubeseiret vinner av landslagsturneringen i ishockey i Lørenskog.

De norske iskrigerne møtte Frankrike til «finale» i firenasjonersturingen på hjemmebane. Landslagstrener Petter Thoresens mannskap vant de to foregående kampene mot Hviterussland og Ungarn og ønsket å gå ubeseiret ut av turneringen. Frankrike var også ubeseiret og hadde fremdeles til gode å slippe inn mål.

Norge kom best i gang og sto for flere skudd og målsjanser i en norsk overtallsperiode som kom allerede etter tre minutter, men nordmennene klarte ikke å sette pucken i mål.

I stedet var det de franske gjestene som var heldige og tok ledelsen etter fem og et halvt minutt. Skuddet fra Kevin Desseau traff en norsk kølle og kom overraskende på Lars Haugen, som var tilbake i det norske buret etter at Henrik Holm fikk starte kampen mot Ungarn.

Doblet

Etter 15 minutter doblet Frankrike sin ledelse ved Peter Valier, som sto alene og satte pucken opp i venstre hjørne. Like før den første hvilen kom reduseringen for Norge. Jørgen Karterud signerte for scoring etter pasning fra Tobias Lindström. Dermed gikk lagene i garderoben med 1-2.

I 2. periode utlignet de norske gutta etter kun to minutter. Tommy Kristiansen kriget foran mål og satte pucken i nettmaskene. Etter kort tid kunne Norge tatt ledelsen da Patrick Thoresen kom alene med keeper i norsk undertallsspill, men han klarte ikke å utnytte muligheten. Senere i perioden fikk Thoresen imidlertid sin revansj da han førte Norge opp i ledelsen og satte inn 3-2-scoringen.

Praktpasning

Samme Thoresen leverte også en praktpasning til Alexander Reichenberg, som økte Norges ledelse til 4-2 et par minutter før den siste pausen.

I tredje og avgjørende periode tok det kun to minutter før Frankrike satte pucken i mål. Dermed var det duket for spenning i de siste 18 minuttene. Med en skuddstatistikk på 48 skudd til Norge og 14 til Frankrike, var det fortjent at de norske hockeygutta maktet å holde ledelsen helt inn.

Patrick Thoresen ble kåret til Norges beste.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]