Foto: REUTERS/Max Rossi
Del saken
 • 924
 •  
 •  
 •  
 •  

Pave Frans sa torsdag i en tale at verdens land har et «moralsk ansvar» for å ta imot migranter, og inkludere dem i samfunnet. Paven mener at ingen løsning på de humanitære krisene kan «ignorere» det «moralske ansvaret» landene har for å ønske migranter velkommen. Det rapporterer det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Pave Frans holdt torsdag en tale i Vatikanet, i anledning at det er 70 år siden FN vedtok Menneskerettserklæringen. Han hadde invitert inn flere ambassadører til å overvære sine utspill. Under talen oppfordret paven verdens land til å åpne sine land for enda flere migranter.

Han viste til erklæringens konstatering om at alle mennesker har «universelle og udelelige rettigheter», samt at det er dette som ligger til grunn for «rettferdighet, frihet og fred i verden». Selv om det pågår sosiale og politiske omveltninger i verden, er det ingen unnskyldning for regjeringer og folk for ikke å følge FNs Menneskerettserklæring, synes paven.

Ifølge Pave Frans er det alles ansvar å håndtere konsekvensene av krig, fattigdom, ulikhet og masseinnvandring, som han kalte det. Migranter må ønskes velkommen, inkluderes og løftes frem, mener den religiøse lederen

– Ingen effektiv humanitær løsning på dette viktige globale spørsmålet får ignorere vårt moralske ansvar, med hensyn til fellesskapets beste, å ønske velkommen, beskytte, fremme og integrere de som banker på våre dører på jakt etter en sikker fremtid for seg selv og sine barn, sa paven under talen.

Samtidig er den katolske kirken preget av overgrepsskandaler. I løpet av uken som har gått har hele tre kardinaler måttet forlate Kardinalsrådet, to av dem på grunn av rettslig tiltale i forbindelse med avsløringer om seksuelle overgrep. En av kardinalene, George Pell fra Australia, er ifølge CNN blitt dømt for overgrep mot barn.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 924
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]