Foto: REUTERS/Max Rossi
annonse

Pave Frans sa torsdag i en tale at verdens land har et «moralsk ansvar» for å ta imot migranter, og inkludere dem i samfunnet. Paven mener at ingen løsning på de humanitære krisene kan «ignorere» det «moralske ansvaret» landene har for å ønske migranter velkommen. Det rapporterer det italienske nyhetsbyrået ANSA.

annonse

Pave Frans holdt torsdag en tale i Vatikanet, i anledning at det er 70 år siden FN vedtok Menneskerettserklæringen. Han hadde invitert inn flere ambassadører til å overvære sine utspill. Under talen oppfordret paven verdens land til å åpne sine land for enda flere migranter.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Han viste til erklæringens konstatering om at alle mennesker har «universelle og udelelige rettigheter», samt at det er dette som ligger til grunn for «rettferdighet, frihet og fred i verden». Selv om det pågår sosiale og politiske omveltninger i verden, er det ingen unnskyldning for regjeringer og folk for ikke å følge FNs Menneskerettserklæring, synes paven.

Ifølge Pave Frans er det alles ansvar å håndtere konsekvensene av krig, fattigdom, ulikhet og masseinnvandring, som han kalte det. Migranter må ønskes velkommen, inkluderes og løftes frem, mener den religiøse lederen

– Ingen effektiv humanitær løsning på dette viktige globale spørsmålet får ignorere vårt moralske ansvar, med hensyn til fellesskapets beste, å ønske velkommen, beskytte, fremme og integrere de som banker på våre dører på jakt etter en sikker fremtid for seg selv og sine barn, sa paven under talen.

annonse
annonse

Samtidig er den katolske kirken preget av overgrepsskandaler. I løpet av uken som har gått har hele tre kardinaler måttet forlate Kardinalsrådet, to av dem på grunn av rettslig tiltale i forbindelse med avsløringer om seksuelle overgrep. En av kardinalene, George Pell fra Australia, er ifølge CNN blitt dømt for overgrep mot barn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.