Politiet jobber med taktisk og teknisk etterforskning på stedet etter at en person ble drept i Holmenkollen natt til lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 • 424
 •  
 •  
 •  
 •  

Den siktede etter drapet på et julebord i Holmenkollen natt til lørdag hadde med seg en håndverkerkniv på julebordet, ifølge NRK.

Siktedes forsvarer, advokat John Christian Elden, opplyser til NTB at hans klient og drapsofferet var på julebord sammen da de begynte å krangle natt til lørdag.

Den siktede 30-åringen er latvisk og bor på Hamar. Han er noe kjent for politiet fra før, bekrefter Oslo-politiet lørdag.

Også drapsofferet er utenlandsk, men politiet er tilbakeholdne med opplysninger om ham inntil de pårørende er varslet.

Brukte håndverkerkniv

NRK skriver lørdag kveld at den drapssiktede mannen erkjenner at han stakk kollegaen, og samtykker til fengsling. Drapsvåpenet skal ifølge NRK ha vært en håndverkerkniv.

Etter at avhøret av siktede er ferdig lørdag opplyser Elden at han samarbeider godt og ønsker saken oppklart.

Han har forklart seg om alle forhold han husker, men det er for tidlig å ta stilling til skyld. Dette vil kreve mer etterforskning om bakgrunnen for knivbruken, skriver Elden til VG.

– Han har forklart seg om knivepisoden så langt han kan huske den. Dette er noe som skjedde på et julebord, også under påvirkning av alkohol, og da er en kniv veldig dårlig våpen å ha der, sier han til NRK.

Politiet ble varslet av både vitner og AMK i 2.30-tiden natt til lørdag. Politiet fikk raskt kontroll på våpenet som skal ha blitt brukt.

Et titall vitner

Drapet skjedde i Skiforeningens lavvo på «Lille Gratishaugen» ved hoppanlegget i Holmenkollen i Oslo. Foreningen leier ut lavvoen.

Det skal ha vært et titall personer på julebordet i lavvoen. Politiet har en rekke vitner til hendelsen. De som var på stedet ble i natt tatt med til Scandic Holmenkollen Park, der de ble avhørt om hendelsen.

Styrelederen i firmaet som arrangerte julebordet bekrefter til VG at både offeret og den siktede var ansatt i firmaet. Han har snakket med flere som var i nærheten da drapet skjedde.

– Det var et fåtall til stede da. De er dypt berørte og sier det kom veldig overraskede på dem, sier styrelederen.

Dømt for knivtrusler i fjor

VG skriver at den siktede i fjor ble dømt til 21 dagers fengsel for knivtrusler. Dommen fra Oslo tingrett sier at den siktede i august 2017 skal ha løftet en kniv mot et ungt par som befant seg i nærheten av leiligheten hans.

Den siktede er ikke straffedømt i Norge før dette, men han var etterlyst av latviske myndigheter for å ha begått alvorlige narkotikaforbrytelser i 2012.

NTB

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 424
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]