Lokalene til organisasjonen Popol Na Foundation i Nicaraguas hovedstad Managua så slik ut etter politiets rassia fredag. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet i Nicaragua har gjennomsøkt kontorene til flere menneskerettsorganisasjoner, blant dem norskstøttede CENIDH, og ukeavisa Confidential.

Politifolkene tok med seg dokumenter, datamaskiner, mobiltelefoner og annet utstyr fra lokalene til menneskerettighetsorganisasjonene, samt fra Confidential som eies av sønnen til tidligere president Violeta Barrios de Chamorro.

Myndighetene har ikke oppgitt noen offisiell grunn til rassiaen, men tidligere i uka anklaget flere folkevalgte i Sandinistpartiet organisasjonene for å ha finansiert et kuppforsøk mot president Daniel Ortega.

annonse

En av organisasjonene politiet slo til mot, er Det nicaraguanske senteret for menneskerettigheter (CENIDH), som de siste 20 årene har fått støtte fra Norsk Folkehjelp.

Misnøyen med Ortega har lenge ulmet i Nicaragua, og det hele toppet seg da han i april varslet en pensjonsreform som ville innebære 5 prosent kutt i pensjoner og høyere skatt på inntekt.

Sikkerhetsstyrkene og regjeringsvennlig milits har slått hardt ned på protestene, og minst 528 mennesker er ifølge menneskerettighetsorganisasjonen ANPDH siden drept og 4.100 såret.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon