Jon Helgheim (Frp) på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 3.3K
 •  
 •  
 •  
 •  
Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) får tilsendt meldinger der han beskyldes for å være rasist av lokalpolitikeren Eirik Nilsen (SV).

Det skjer etter at Helgheim ifølge Nilsen skal ha uttrykt støtte for organisasjonene som sto bak demonstrasjonen mot FNs migrasjonspakt utenfor Stortinget 7. desember.

Helgheim har bekreftet til VG at han skulle holde appell ved demonstrasjonen, men måtte melde avbud.

«Du er et svin. Og et utyske av en rasist», skriver Nilsen i en Facebook-melding til Helgheim.

Etter at Helgheim svarer at det er «trist at en mann i din alder ikke har lært noe om grunnleggende folkeskikk» svarer Nilsen at han heller vil ha «litt ufin oppførsel, enn å være en jævla rasist, og en som støtter nazimarsjer.»

Videre skriver Nilsen at han sidestiller Helgeim med Adolf Hitler, og at Helgheim har null verdi som menneske.

Nilsen er valgt inn i SVs lokallag i Sør-Varanger. Under Kirkenesdagene i 2016 mottok han Rallarprisen, som deles ut hvert år til mennesker som har «markert seg med entusiasme, dugnadsånd og stå-på-vilje».

Til iFinnmark skriver lokalpolitikeren at det rant over for ham etter at Helgheim sendte ut det han tolker som «lykkehilsninger» til de som har demonstrert mot migrasjonspakten.

Han sier om demonstrasjonen at den «ble for øvrig arrangert av personer, med tilknytning til NDL og EDL. Sterke nazistiske sympatier/holdninger.».

– Det er ikke noe hyggelig. Jeg tar det ikke så tungt, men det er fryktelig ufint og dårlig oppførsel. Folk bør tenke seg over hva de sier til de man er uenig med, sier Helgheim til avisa om meldingene.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]