Illustrasjonsfoto: REUTERS/Bogdan Criste
annonse
annonse

Skoler i Brighton i Storbritannia har blitt beordret av lokale utdanningsmyndigheter til å lære barn helt nede åtteårsalderen at mennesker «av alle kjønn» kan ha mensen, i tillegg til å installere sanitære beholdere for brukte hygieneprodukter for kvinner på alle toaletter.

Instruksjonene ble publisert av lokale myndigheter i en oversikt over retningslinjer tidligere denne måneden. I heftet, som har fått tittelen «Å anta en menspositiv tilnærming ved skoler i Brighton og Hove», blir det påstått at det gjenstår mer arbeid for å motvirke og redusere stigma relatert til mens.

I en av instruksene fra de lokale myndigheten blir lærerne bedt om å understreke for elevene at transkjønnede gutter og menn og de med såkalt «ikke-binær» kjønnsidentitet også kan ha mensen. Det hevdes også at mensen er noe som bør feires, og at man ser dette i ulike seremonier over hele verden.

annonse

– Språk og undervisning om mensen må være inkluderende for alle kjønn, kulturer, religioner og seksuelle legninger, heter det i retningslinjene.

– Alle elever skal fra fjerde klasse motta alders- og utviklingsmessig passende mensutdanning som en del av et planlagt program om forhold og seksualundervisning, slås det fast.

De lokale myndighetene i Brighton & Hove håper å bidra til å «redusere stigma» med disse retningslinjene.

– Ved å oppmuntre til effektiv utdanning i menstruasjon og pubertet, håper vi å redusere stigma og sikre at ikke ett barn eller én ung person føler skam i å be om mensprodukter i eller utenfor skolen, dersom de trenger dem. Vi mener at det er viktig for alle kjønn å ha muligheten til å lære og snakke om menstruasjon, sier myndighetene til Daily Mail.

annonse

Det er ikke første gang de venstrevridde myndighetene i Brighton vekker reaksjoner med sin radikale politikk. Myndighetene har nemlig tidligere også publisert retningslinjer som instruerer skolene om å kontakte barnevernsmyndigheter dersom foreldre er skeptiske når et barn hevder å være transkjønnet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon