Illustrasjonsfoto: REUTERS/Bogdan Criste
Del saken
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Skoler i Brighton i Storbritannia har blitt beordret av lokale utdanningsmyndigheter til å lære barn helt nede åtteårsalderen at mennesker «av alle kjønn» kan ha mensen, i tillegg til å installere sanitære beholdere for brukte hygieneprodukter for kvinner på alle toaletter.

Instruksjonene ble publisert av lokale myndigheter i en oversikt over retningslinjer tidligere denne måneden. I heftet, som har fått tittelen «Å anta en menspositiv tilnærming ved skoler i Brighton og Hove», blir det påstått at det gjenstår mer arbeid for å motvirke og redusere stigma relatert til mens.

I en av instruksene fra de lokale myndigheten blir lærerne bedt om å understreke for elevene at transkjønnede gutter og menn og de med såkalt «ikke-binær» kjønnsidentitet også kan ha mensen. Det hevdes også at mensen er noe som bør feires, og at man ser dette i ulike seremonier over hele verden.

– Språk og undervisning om mensen må være inkluderende for alle kjønn, kulturer, religioner og seksuelle legninger, heter det i retningslinjene.

– Alle elever skal fra fjerde klasse motta alders- og utviklingsmessig passende mensutdanning som en del av et planlagt program om forhold og seksualundervisning, slås det fast.

De lokale myndighetene i Brighton & Hove håper å bidra til å «redusere stigma» med disse retningslinjene.

– Ved å oppmuntre til effektiv utdanning i menstruasjon og pubertet, håper vi å redusere stigma og sikre at ikke ett barn eller én ung person føler skam i å be om mensprodukter i eller utenfor skolen, dersom de trenger dem. Vi mener at det er viktig for alle kjønn å ha muligheten til å lære og snakke om menstruasjon, sier myndighetene til Daily Mail.

Det er ikke første gang de venstrevridde myndighetene i Brighton vekker reaksjoner med sin radikale politikk. Myndighetene har nemlig tidligere også publisert retningslinjer som instruerer skolene om å kontakte barnevernsmyndigheter dersom foreldre er skeptiske når et barn hevder å være transkjønnet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]