NRK skulle feire 60 år. Jubileumskvelden ble avsluttet med Trump-kritikk. Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

Den amerikanske presidenten ble kalt narsissist, serieløgner (med pinocchio-nese), og en fare for demokratiet da NRK Dagsrevyen hadde 60-årsjubileum lørdag kveld.

– Trump er veldig vanskelig å akseptere for normalt tenkende mennesker i denne verden rett og slett, åpnet tidligere NRK-journalist Audun Tjomsland i det som skulle bli en tirade mot den amerikanske presidenten.

Tjomsland har tidligere sammenlignet Donald Trump med Adolf Hitler og fikk støtte fra en annen NRK-profil, Bjørn Hansen, som forsvarte media-motstanden presidenten blir utsatt for.

annonse

– Det er all grunn til å gå i flokk og kritisere han. Her sitter en person som prøver å ødelegge det amerikanske demokratiet. Kjernen i det hele er at vi står overfor en narsissist, en meget selvopptatt mann, sa en selvsikker Hansen med et lisensfinansiert HD-kamera rettet mot seg.

SE VIDEO: NRK-ledelsen sier Trump er psykopat og at de ikke ønsker å være nøytral når de skriver om han

Trump-kritikkeren fortsatte når Gro Holm fikk ordet. Hun sammenlignet Trump med Pinocchio.

– Han lyver hele tiden. Washington Post deler ut Pinocchio-neser, kort eller lengre, avhengig av hvor stor løgnene er. Han taes i løgn gang på gang og han skammer seg ikke. Det er helt rettsmessig at store deler av pressen forholder seg kritisk til det han sier, fortalte Holm.

annonse

– Men han har jo levert det ene valgløftet etter det andre, brøt programlederen inn. I bakgrunnen kunne vi se at Anders Tvegård nikket og var enig, men det var Trump-motstander Hansen som skulle få ordet igjen.

– Jeg er helt uenig, kontret Hansen.

– Det er kun skattereformen han har fått gjennom. Muren mot Mexico, eh, ingenting. NAFTA, eehh, der har han fått en ny avtale som ligner på den gamle. Eh, immigrasjon, han har ikke oppnådd noe særlig der. Å få USA ut av Parisavtalen kan man gjøre med et pennestrøk, det er ingen politisk heksekunst å gjøre dette. Han er i det store og hele en meget mislykket president. Han er en farlig president.

– Ødela kvelden

annonse

Den voldsomme og oppsiktsvekkende betegnelsen av den amerikanske presidenten fikk mange nordmenn til å reagere på sosiale medier.

– Det ble en trist avslutning på et ellers morsomt og interessant program fra NRK! Et program fritt for demagogi og politikk – inntil et par av gammelsosialistene avslørte sin politiske oppfatning og raseri mot at USAs president ikke var deres helt. Vi kjenner igjen denne forakten for de til høyre, både Trump, Bush og Reagan blir møtt med forakt fra de gamle raddisene! Verre var det at de løy om resultatene under Trump, som de beskylte for løgn! Dette tøvet ødela et ellers godt program, skrev en lisensbetaler på Facebook.

Til slutt skulle NRK-journalistene stemme om de trodde presidenten ble gjenvalgt. Anders Tvegård var en av få som trodde Trump ville få fire nye år, men Audum Tjomsland hadde en annen oppfatning.

– Jeg tror han blir stilt for riksrett, sa Tjomsland som høstet smil og latter i NRK-studio.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon