Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair oppfordrer til en ny folkeavstemning om EU, fordi situasjonen i Parlamentet er fastlåst. Statsminister Theresa May kaller uttalelsene hans for «en fornærmelse mot det embetet han en gang hadde». Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Del

Storbritannias statsminister Theresa May beskylder Tony Blair for å undergrave Brexit-forhandlingene, fordi han oppfordrer til en ny folkeavstemning om EU.

annonse

Hun omtaler den tidligere statsministerens uttalelser som «en fornærmelse mot det embetet han en gang hadde».

Medlemmene av Parlamentet kan ikke gi fra seg ansvaret de har for å sørge for brexit ved å holde en ny folkeavstemning, sier May til BBC.

For få dager siden sa Blair at det kan gjennomføres en ny folkeavstemning hvis ingen andre løsninger fører fram i Parlamentet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Theresa May har allerede utsatt avstemningen om utmeldingsavtalen med EU i nasjonalforsamlingen fram til nyåret.

– Situasjonen i Parlamentet er fastlåst. Det kan ikke treffe en beslutning, og vi må derfor gå tilbake til den britiske befolkningen og spørre igjen, sa Blair til Radio 4 lørdag.

I en kommentar til Mays utfall avviser Labour-politikeren at en ny folkeavstemning ville vært udemokratisk.

– Det ville vært det motsatte. Det er også mange høytstående medlemmer i hennes eget konservative parti som har sagt det samme, sier Blair.

Ti Labour-representanter møtte torsdag Mays nestkommanderende David Lidington for å argumentere for å holde en ny folkeavstemning. Lidington var imidlertid ikke åpen for det, sier kilder med kjennskap til saken.

annonse

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører