Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair oppfordrer til en ny folkeavstemning om EU, fordi situasjonen i Parlamentet er fastlåst. Statsminister Theresa May kaller uttalelsene hans for «en fornærmelse mot det embetet han en gang hadde». Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Storbritannias statsminister Theresa May beskylder Tony Blair for å undergrave Brexit-forhandlingene, fordi han oppfordrer til en ny folkeavstemning om EU.

Hun omtaler den tidligere statsministerens uttalelser som «en fornærmelse mot det embetet han en gang hadde».

Medlemmene av Parlamentet kan ikke gi fra seg ansvaret de har for å sørge for brexit ved å holde en ny folkeavstemning, sier May til BBC.

For få dager siden sa Blair at det kan gjennomføres en ny folkeavstemning hvis ingen andre løsninger fører fram i Parlamentet.

Theresa May har allerede utsatt avstemningen om utmeldingsavtalen med EU i nasjonalforsamlingen fram til nyåret.

– Situasjonen i Parlamentet er fastlåst. Det kan ikke treffe en beslutning, og vi må derfor gå tilbake til den britiske befolkningen og spørre igjen, sa Blair til Radio 4 lørdag.

I en kommentar til Mays utfall avviser Labour-politikeren at en ny folkeavstemning ville vært udemokratisk.

– Det ville vært det motsatte. Det er også mange høytstående medlemmer i hennes eget konservative parti som har sagt det samme, sier Blair.

Ti Labour-representanter møtte torsdag Mays nestkommanderende David Lidington for å argumentere for å holde en ny folkeavstemning. Lidington var imidlertid ikke åpen for det, sier kilder med kjennskap til saken.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]