Gøteborg: Idyllisk på overflaten. Pixabay. Foto: mammela

Västra Götalands Län (tilsvarer våre fylker) med hovedbyen Gøteborg er på 49 kommuner og har ca. 1,6 millioner mennesker. Den ekstreme innvandringen begynner nå virkelig å merkes på økonomien. Alt for få yter, for mange nyter. Det hele resulterer i massive underskudd.

Er det starten på velferdskollapset som utspiller seg? Skandia har vurdert situasjonen, og vi kunne lese om dette i Göteborgsposten (GP):

– Gjelden i Västra Götalandsregionen er på 40 milliarder SEK. Gjelden er ufattelig stor og kommer til å bli påtagelig for mange fylkesting fremover, når stadig færre skal forsørge stadig fler. Årsaken til den økonomiske situasjonen er endringer i demografien.

annonse

– Det er ikke bare dette fylket som ligger dårlig an. Hvis man tar hensyn til de totale pensjonsforpliktelsene skulle 19 av landets 21 fylker kunne klassifiseres som konkurs.

– Ifølge rapporten er landstingenes totale pensjonsforpliktelser drøyt 244 milliarder SEK. Det er altså penger som skal dekke tjenestepensjon for fylkets innbyggere (…) Den gjennomsnittlige pensjonsgjelden per innbygger i Sverige er opp mot 24.000 SEK.

Allerede nå lever tusenvis av svenske pensjonister under fattigdomsgrensen, og vi kan lese om hjemløse pensjonister og suppekjøkken i det som var et av verdens rikeste og mest velfungerende land. Mange lurer på hvordan dette utvikler seg når pengene tar slutt for alvor.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.


annonse