Gøteborg: Idyllisk på overflaten. Pixabay. Foto: mammela
Del saken
 • 534
 •  
 •  
 •  
 •  

Västra Götalands Län (tilsvarer våre fylker) med hovedbyen Gøteborg er på 49 kommuner og har ca. 1,6 millioner mennesker. Den ekstreme innvandringen begynner nå virkelig å merkes på økonomien. Alt for få yter, for mange nyter. Det hele resulterer i massive underskudd.

Er det starten på velferdskollapset som utspiller seg? Skandia har vurdert situasjonen, og vi kunne lese om dette i Göteborgsposten (GP):

– Gjelden i Västra Götalandsregionen er på 40 milliarder SEK. Gjelden er ufattelig stor og kommer til å bli påtagelig for mange fylkesting fremover, når stadig færre skal forsørge stadig fler. Årsaken til den økonomiske situasjonen er endringer i demografien.

– Det er ikke bare dette fylket som ligger dårlig an. Hvis man tar hensyn til de totale pensjonsforpliktelsene skulle 19 av landets 21 fylker kunne klassifiseres som konkurs.

– Ifølge rapporten er landstingenes totale pensjonsforpliktelser drøyt 244 milliarder SEK. Det er altså penger som skal dekke tjenestepensjon for fylkets innbyggere (…) Den gjennomsnittlige pensjonsgjelden per innbygger i Sverige er opp mot 24.000 SEK.

Allerede nå lever tusenvis av svenske pensjonister under fattigdomsgrensen, og vi kan lese om hjemløse pensjonister og suppekjøkken i det som var et av verdens rikeste og mest velfungerende land. Mange lurer på hvordan dette utvikler seg når pengene tar slutt for alvor.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 534
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]