Gøteborg: Idyllisk på overflaten. Pixabay. Foto: mammela
Del saken
 • 534
 •  
 •  

Västra Götalands Län (tilsvarer våre fylker) med hovedbyen Gøteborg er på 49 kommuner og har ca. 1,6 millioner mennesker. Den ekstreme innvandringen begynner nå virkelig å merkes på økonomien. Alt for få yter, for mange nyter. Det hele resulterer i massive underskudd.

annonse

Annonse

Er det starten på velferdskollapset som utspiller seg? Skandia har vurdert situasjonen, og vi kunne lese om dette i Göteborgsposten (GP):

– Gjelden i Västra Götalandsregionen er på 40 milliarder SEK. Gjelden er ufattelig stor og kommer til å bli påtagelig for mange fylkesting fremover, når stadig færre skal forsørge stadig fler. Årsaken til den økonomiske situasjonen er endringer i demografien.

annonse

Annonse

– Det er ikke bare dette fylket som ligger dårlig an. Hvis man tar hensyn til de totale pensjonsforpliktelsene skulle 19 av landets 21 fylker kunne klassifiseres som konkurs.

annonse

Annonse

– Ifølge rapporten er landstingenes totale pensjonsforpliktelser drøyt 244 milliarder SEK. Det er altså penger som skal dekke tjenestepensjon for fylkets innbyggere (…) Den gjennomsnittlige pensjonsgjelden per innbygger i Sverige er opp mot 24.000 SEK.

Allerede nå lever tusenvis av svenske pensjonister under fattigdomsgrensen, og vi kan lese om hjemløse pensjonister og suppekjøkken i det som var et av verdens rikeste og mest velfungerende land. Mange lurer på hvordan dette utvikler seg når pengene tar slutt for alvor.


Del saken
 • 534
 •  
 •  
 •  
  534
  Shares
 • 534
 •  
 •  
annonse

Les også: