Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Hikaru Nakamura vant Grand Chess Tour-finalen i London mandag. Det gjorde at Magnus Carlsen tok tilbake førsteplassen på rankingen i lynsjakk.

Før helgen snek Maxime Vachier-Lagrave seg forbi Carlsen og gikk til topps på den uoffisielle live-rankingen til 2700chess.com. Der ble franskmannen værende i bare noen få dager.

Mandag kom han til kort da London Chess Classic ble avgjort etter hurtig- og lynsjakk. Det ble remis i begge hurtigsjakkpartiene, men i fjerde lynsjakkparti kunne Nakamura smile bredt. Med seier der vant amerikaneren duellen og finaleturneringen. Det ga ham 120.000 dollar i prispenger, som tilsvarer litt over 1 million kroner.

annonse

Triumfen hjalp også Carlsen. Nå er nordmannen igjen nummer én på rankingene for alle de tre sjakkdisiplinene.

Carlsen forsvarte nylig nok en VM-tittel i klassisk sjakk. I romjula skal han spille VM i hurtig- og lynsjakk i St. Petersburg. Dit kommer han som regjerende verdensmester i lynsjakk.

Fabiano Caruana fikk for øvrig en opptur mandag. Amerikaneren sikret 3.-plassen i Grand Chess Tour-finalen med seier over Levon Aronian fra Armenia. Det gjorde han etter å ha vunnet en av to partier i hurtigsjakk, mens han vant to av fire i lynsjakk.

I VM-duellen mot Carlsen ble Caruana feid av brettet i omspillet. Da kunne nordmannen juble etter klare seirer i tre hurtigsjakkpartier.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon