Foto: REUTERS/Darren Staples/File Photo
Del saken
 • 3.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Den folkekjære sjokoladen Toblerone har i stillhet blitt halalsertifisert. Siden april i år har Mondelez, som er produsenten av sjokoladen, lagt om produksjonen. Uansett hvor i verden du kjøper Toblerone, kommer du nå til å støtte islamsk halalslakt.

Den sveitsiske sjokoladen Toblerone er blitt halal. Avisen Blick rapporterer at det nå er mulig for alle muslimer å spise Toblerone.

Siden april har all produksjon av Toblerone skjedd i tråd med islamsk lov. Samhällsnytt skriver at produksjonen kontrolleres av en rettslærd muslim, en såkalt mufti, som tolker islamistiske sharialover. Mondelez har gjort endringer i ingredienser og produksjon for å oppnå denne halalsertifiseringen.

Blick har intervjuet Mounir Khouzami fra et sveitsisk-arabisk nettverk, som jobber med å fremme økonomiske relasjoner mellom Sveits og arabiske land. Khouzami mener Mondelez er på riktig vei.

– Halalsertifisering er fremtiden, sier han.

Med tanke på de demografiske omveltningene Vest-Europa gjennomlever, kan det være gode penger å tjene på å selge halalsertifiserte produkter. I løpet av de siste tretti årene har antallet muslimer i Europa blitt fordoblet, ifølge en undersøkelse.

Nyheten om halalsertifiseringen av Toblerone faller ikke i god jord hos mange i sosiale medier. Mange er opprørte over at Mondelez i stillhet har endret produksjonen og dermed tvunget mennesker til å spise halal. Noen påpeker også at det pågår en diskré islamisering av det vestlige samfunnet. En del oppfordrer til boikott.

– Toblerone, på tide å si farvel. Jeg spiser ikke «halal»-mat som eks-muslim, skriver en på Twitter.

– Aldri halal, aldri igjen Toblerone, skriver en annen på Facebook.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]