Foto: REUTERS/Darren Staples/File Photo
annonse
annonse

Den folkekjære sjokoladen Toblerone har i stillhet blitt halalsertifisert. Siden april i år har Mondelez, som er produsenten av sjokoladen, lagt om produksjonen. Uansett hvor i verden du kjøper Toblerone, kommer du nå til å støtte islamsk halalslakt.

Den sveitsiske sjokoladen Toblerone er blitt halal. Avisen Blick rapporterer at det nå er mulig for alle muslimer å spise Toblerone.

Siden april har all produksjon av Toblerone skjedd i tråd med islamsk lov. Samhällsnytt skriver at produksjonen kontrolleres av en rettslærd muslim, en såkalt mufti, som tolker islamistiske sharialover. Mondelez har gjort endringer i ingredienser og produksjon for å oppnå denne halalsertifiseringen.

annonse

Blick har intervjuet Mounir Khouzami fra et sveitsisk-arabisk nettverk, som jobber med å fremme økonomiske relasjoner mellom Sveits og arabiske land. Khouzami mener Mondelez er på riktig vei.

– Halalsertifisering er fremtiden, sier han.

Med tanke på de demografiske omveltningene Vest-Europa gjennomlever, kan det være gode penger å tjene på å selge halalsertifiserte produkter. I løpet av de siste tretti årene har antallet muslimer i Europa blitt fordoblet, ifølge en undersøkelse.

annonse

Nyheten om halalsertifiseringen av Toblerone faller ikke i god jord hos mange i sosiale medier. Mange er opprørte over at Mondelez i stillhet har endret produksjonen og dermed tvunget mennesker til å spise halal. Noen påpeker også at det pågår en diskré islamisering av det vestlige samfunnet. En del oppfordrer til boikott.

– Toblerone, på tide å si farvel. Jeg spiser ikke «halal»-mat som eks-muslim, skriver en på Twitter.

– Aldri halal, aldri igjen Toblerone, skriver en annen på Facebook.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon