Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 224
 •  
 •  
 •  
 •  

En 14 år gammel gutt i Østfold er blitt anmeldt for voldtekt av to jenter. Den ene av voldtektene skal ha funnet sted på ungdomsskolen både gutten og jentene er elev ved. Dette rapporterer NRK.

Tidligere i høst ble en 14 år gammel jente ble av en jevnaldrende gutt utsatt for voldtekt på ungdomsskolen der de begge er elever. Gutten er anmeldt, men siden han er 14, og under den kriminelle lavalder, er det lite rettssystemet kan gjøre.

Like etter ble sammen gutt igjen anmeldt for voldtekt, denne gangen av en annen jente, som har sagt at gutten voldtok henne flere ganger under 2017, mens de begge var 13 år gamle.

Jentene har vært hjemme fra skolen siden de anmeldte gutten. De har forsøkt å ta rede på om det er mulig å få gutten til å bytte skole. I stedet har jentene fått tilbud om å bytte avdeling selv, i tillegg til at lærerne vil holde et ekstra øye med jentene. For de to jentenes foreldre er dette imidlertid ikke akseptabelt. De mener det er gutten som må bytte skole, og ikke jentene.

– Det virker som skolen mangler rutiner på å håndtere slike saker. Vi synes ikke kommunen, barnevernet eller andre institusjoner har hjulpet nok for å forbedre situasjonen hennes, sier den ene jentas foresatte til Smaalenenes Avis.

Gutten skal ha fått et annet tilbud på skolen i en kort periode, etter dialog mellom skolen og guttens foreldre. Jentene har søkt om besøksforbud, men det er blitt avslått. Ingen av de impliserte i Follo ønsker å uttale seg til Resett om saken. Skolesjefen i den angjeldende kommunen sier til NRK de er opptatt av å verne barna involvert.

– Det er en veldig vanskelig sak. Kommunen har satt i gang og gjør de tiltakene vi mener er nødvendige for å ivareta disse barna og deres psykososiale miljø, sier skolesjefen til NRK.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 224
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]