Illustrasjonsbilde. Forsiden av Vårt Land 27. septemmber 2018, der oppslutningen om Kristelig Folkeparti slås stort opp. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del

Noen overraskelse var det ikke, men mitt innlegg jeg sendte til ekkokammeret i Vårt Lands Verdidebatt ble høflig refusert av debattutvikler Håvard Nyhus med følgende melding: «Takker nei til denne. Prøv Resett!»

annonse

Konstituert redaktør av Vårt Land Alf Gjøsund slår et slag for et smalere offentlig ordskifte når han stenger muligheten for å kommentere på innlegg på Verdidebatt.no.

Nå kan vi definitivt avkrefte at Verdidebatt er «landets viktigste nettforum for debatt om verdier, religion, livssyn og samfunn», som de reklamerer på bunnen av alle sine eposter. Vårt Land fikk generøs støtte av Fritt Ord i 2009 til å starte Verdidebatt, og det var et meget bra debattforum.

Nå, under Gjøsund, er det intet annet enn et ekkokammer for de politisk korrekte og godkjente meningene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Jeg er en av de Gjøsund utestengte permanent fra Verdidebatt 23. februar 2017, ikke fordi jeg skrev noe som var usant, men rett og slett fordi Gjøsund ikke likte meg.

I henhold til Verdidebatts retningslinjer, skal debattanter få tre advarsler før man utestenges, men «ved alvorlige brudd kan profilen stenges uten varsel». Da er en alvorlig kriminell i henhold til tankepolitiet i Vårt Land. Jeg fikk aldri noen advarsel før de stengte meg ute, to timer etter at de slettet kommentaren.

Av plasshensyn kan jeg ikke legge ut hele korrespondansen min med Vårt Land, men les kommentaren Når et anstendig ordskifte kalles grums, med Gjøsunds kommentarer, og døm selv om det er trynefaktor eller noe annet som gjorde at jeg ikke lenger var velkommen på Verdidebatt.

Kommentaren kom på innlegget Grums i medvind skrevet av en Laura Djupvik, som tituleres som «spaltist» for Vårt Land, til tross for at hennes eneste bidrag til det offentlige ordskifte på Verdidebatt var dette ene innlegget, og selvfølgelig ingen kommentarer til innlegg.

Sånn skal det fortsette. De utvalgte stemmene fra eliten er de som skal komme til orde, ti poeng hvis de er kvinner, og hvis de i tillegg er muslim med ansiktstildekking, bæres de inn på gullstol, som jeg skriver om i mitt satiriske og da godt delte innlegg Et redaksjonsmøte i Vårt Land for sju år siden, men like aktuelt i dag.

annonse

På Resett har det kommet mange reaksjoner på stengingen av kommentarfeltet, for eksempel i artikkelen til Helge Lurås, Kommentarfelt lukkes ned en etter en i de etablerte mediene. Hvorfor?

Tidligere i år har også jeg skrevet analysen Sparkingen av Vårt Land-redaktøren, hvor jeg sammenligner Gjøsund med kaptein Edward Smith på Titanic.

Nå har også pensjonert debattredaktør, og en av Vårt Lands bedre skribenter gjennom tidene, Erling Rimehaug, kommet med mild kritikk av den nye politikken i innlegget Uenighetskultur, hvor han blant annet siterer Bjørn Stærk i et innlegg fra Aftenposten denne uka:

«For meg virker det som om det heller er de moderate som flytter på seg, og gradvis blir mer åpne for nasjonalisme, nasjonalkonservatisme, vestlig sjåvinisme og islamhat»

Nå går jeg aldeles ikke god for karakteristikker som «sjåvinisme» og «islamhat» i forhold til mer dekkende begreper som «sunn nasjonalisme» og «islamkritikk», men flere og flere tenkende mennesker stiller de gode spørsmålene med om multikultur faktisk er en ukultur som ødelegger for Norge og Europa.

annonse

Om profilen min på Verdidebatt gjenåpnes slik at alle mine innlegg kommer til å sensureres av meningspolitiet i Vårt Land, spiller ingen rolle. Jeg kommer uansett ikke til å være en flittig bidragsyter til det synkende skipet Vårt Land, som aldri vil kunne greie seg i konkurransen om det frie ordskiftet uten massiv statlig pressestøtte.

Mitt hjem er på Resett, som kjemper for det frie ordskiftet og drives av som drives av frivillige donasjoner.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører