Finlands innenriksminister Kai Mykkänen. Foto: Wikimedia Commons.
Del saken
 • 3.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Også Finland er blitt rystet av flere grove voldtektssaker involverende utlendinger. Landets innenriksminister ønsker å ta statsborgerskapet fra migranter som har begått grove seksualforbrytelser. Dette rapporterer den finske rikskringkasteren yle.

Milla Kynkäänniemi ved politiet i Oulo i Österbotten forteller kringkasteren at Finland siden migrantkrisen i 2015 har sett en økning i seksualforbrytelser.

– Når noen kommer fra en annen kultur kommer det til å oppstå et kulturkrasj. Allerede tidlig så vi en økning i seksualforbrytelser. Det er ikke bra å fornekte det vi faktisk så, sier Milla.

For kort tid siden ble det kjent at syv utenlandske menn er siktet for å ha voldtatt og misbrukt en 10 år gammel jenten i Oulo, men dette er bare en av mange grove saker. Bare i Oulo etterforsker nå politiet tre voldtektssaker mot jenter mellom 10 og 14 år. Politiet oppgir å ha ni mistenkte, hvorav noen er asylsøkere, noen har flyktningstatus, og andre har fått statsborgerskap. Overgrepene er av en slik art at landets president Sauli Niinisto sier man må vise styrke for å bekjempe ondskapen, som han kaller det.

– Voldtektene viser en sjokkerende umenneskelighet, sier Niinisto.

Det finske parlamentet skal skal stilling til et forslag om å statsborgerskapet fra migranter ved brudd på terrorlover og landsforræderi. Innenriksminister Kai Mykkänen foreslår at dette også bør kunne gjøres ved grove seksualforbrytelser.

Sjefen for Finlands utlendingsdirektorat, Pekka Nuutinen, tar dessuten til orde for strengere straffer ved voldtekt.

– Hardere straffer som for eksempel utvisning kan ha en forebyggende effekt, sier Nuutinen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]