Finlands innenriksminister Kai Mykkänen. Foto: Wikimedia Commons.

Også Finland er blitt rystet av flere grove voldtektssaker involverende utlendinger. Landets innenriksminister ønsker å ta statsborgerskapet fra migranter som har begått grove seksualforbrytelser. Dette rapporterer den finske rikskringkasteren yle.

annonse

Milla Kynkäänniemi ved politiet i Oulo i Österbotten forteller kringkasteren at Finland siden migrantkrisen i 2015 har sett en økning i seksualforbrytelser.

– Når noen kommer fra en annen kultur kommer det til å oppstå et kulturkrasj. Allerede tidlig så vi en økning i seksualforbrytelser. Det er ikke bra å fornekte det vi faktisk så, sier Milla.

For kort tid siden ble det kjent at syv utenlandske menn er siktet for å ha voldtatt og misbrukt en 10 år gammel jenten i Oulo, men dette er bare en av mange grove saker. Bare i Oulo etterforsker nå politiet tre voldtektssaker mot jenter mellom 10 og 14 år. Politiet oppgir å ha ni mistenkte, hvorav noen er asylsøkere, noen har flyktningstatus, og andre har fått statsborgerskap. Overgrepene er av en slik art at landets president Sauli Niinisto sier man må vise styrke for å bekjempe ondskapen, som han kaller det.

– Voldtektene viser en sjokkerende umenneskelighet, sier Niinisto.

Det finske parlamentet skal skal stilling til et forslag om å statsborgerskapet fra migranter ved brudd på terrorlover og landsforræderi. Innenriksminister Kai Mykkänen foreslår at dette også bør kunne gjøres ved grove seksualforbrytelser.

Sjefen for Finlands utlendingsdirektorat, Pekka Nuutinen, tar dessuten til orde for strengere straffer ved voldtekt.

– Hardere straffer som for eksempel utvisning kan ha en forebyggende effekt, sier Nuutinen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.