Illustrasjonsbilde. Foto: Jean-Francois Badias / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 301
 •  
 •  
 •  
 •  

Det har lenge gått rykter om EU-kommisjonens president Jean-Claude Junckers alkoholkonsum. Mandag kveld fikk ryktene nye bein å gå på. Da deltok han på en middag i anledning EU-Afrika Forum. Den 64 år gamle Luxembourgeren mistet balansen under middagen og måtte støttes av to ansatte, skriver Kronen Zeitung.

Senere skal han ha oppført seg merkelig da han hilse på den kroatiske statsministeren Andrej Plenkovic og omfavnet det estiske regjeringssjefen Yuri Ratas.

Under NATO-møtet i juli måtte EU-sjefen støttes av andre deltakere. Litt senere ble Juncker sett i en rullestol på vei inn i kongressbygget. Hans stab forklarte det med isjas og kroniske ryggsmerter som i ekstreme tilfeller kan føre til lammelse av beina.

Mange EU-borgere tror ikke på disse uttalelsene, konstaterer Kronen Zeitung. I EU-sirkler er det en åpen hemmelighet at kommisjonens sjef liker å drikke gin og musserende vin, skriver Kronen Zeitung.

«Når en assistent bringer et glass vann til Kommisjonens sjef vet alle at det er gin». sa den franske EU-korrespondenten Jean Quatremer nylig til det britiske magasinet «The Spectator». Skriver Kronen Zeitung, en av Østerrikes største aviser.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 301
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]