Illustrasjonsbilde. Foto: Jean-Francois Badias / AP / NTB scanpix
annonse

Det har lenge gått rykter om EU-kommisjonens president Jean-Claude Junckers alkoholkonsum. Mandag kveld fikk ryktene nye bein å gå på. Da deltok han på en middag i anledning EU-Afrika Forum. Den 64 år gamle Luxembourgeren mistet balansen under middagen og måtte støttes av to ansatte, skriver Kronen Zeitung.

annonse

Senere skal han ha oppført seg merkelig da han hilse på den kroatiske statsministeren Andrej Plenkovic og omfavnet det estiske regjeringssjefen Yuri Ratas.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Under NATO-møtet i juli måtte EU-sjefen støttes av andre deltakere. Litt senere ble Juncker sett i en rullestol på vei inn i kongressbygget. Hans stab forklarte det med isjas og kroniske ryggsmerter som i ekstreme tilfeller kan føre til lammelse av beina.

Mange EU-borgere tror ikke på disse uttalelsene, konstaterer Kronen Zeitung. I EU-sirkler er det en åpen hemmelighet at kommisjonens sjef liker å drikke gin og musserende vin, skriver Kronen Zeitung.

«Når en assistent bringer et glass vann til Kommisjonens sjef vet alle at det er gin». sa den franske EU-korrespondenten Jean Quatremer nylig til det britiske magasinet «The Spectator». Skriver Kronen Zeitung, en av Østerrikes største aviser.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.