– Situasjonen er akutt for Sverige, sier Ulf Kristersson (M). Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
ARLANDA, SVERIGE 20181123. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) talar under partiråd och nomineringsstämman på Clarion Arlanda hotell. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Moderaternas leder Ulf Kristersson regner med å få regjeringsoppdraget når talmannen i Riksdagen onsdag kunngjør neste steg i Sveriges søken etter ny regjering.

– Mitt drømmescenario er at vi får danne den neste svenske regjeringen og gjennomføre så mye vi bare kan av Alliansens borgerlige politikk, sa Ulf Kristersson tirsdag.

Tirsdag opplyste Riksdagen at talmannen Andreas Norlén, som tilsvarer den norske stortingspresidenten, onsdag vil kunngjøre hvem som får regjeringsoppdraget etter at både sosialdemokraten Stefan Löfven og Kristersson har mislyktes.

annonse

– Jeg vil helst danne en Allianseregjering, men om det ikke går så vil jeg danne en regjering som formelt sett kanskje er liten, men som akkurat derfor kommer til å være bred og inkluderende, sa Kristersson.

Kristersson utelukker fortsatt et samarbeid med det ytterliggende høyrepartiet Sverigedemokraterna, selv om SD-leder Jimmie Åkesson har ytret ønske om å danne en blokk med sitt parti, Moderaterna og Kristdemokraterna.

– Vi er helt enkelt liberalkonservative. De som ikke vil forstå det, og de som fantaserer om en ny «konservativ blokk» i svensk politikk har bare lest annenhver side i vårt program, sa han i talen.

annonse

Til nå har Norlén brukt to av fire mulige forsøk på å finne en statsminister som kan bli godkjent av Riksdagen. Lykkes han ikke blir det omvalg i Sverige.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon