En kvinne bærer på sine eiendeler i en migrantleir Tijuana i Mexico. Hun har, som flere tusen andre fra Mellom-Amerika, planer om å dra til USA i håp om å få visum. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 6
 •  
 •  

USA gir over 90 milliarder kroner i bistand til Mellom-Amerika og Mexico, og håper det vil begrense tilstrømningen av migranter til USA.

annonse

Annonse

Hjelpepakkene ble presentert i en felles uttalelse fra USA og Mexico tirsdag. USA vil gi 5,8 milliarder dollar til Honduras, Guatemala og El Salvador, og 4,8 milliarder dollar til utvikling i den sørlige delen av Mexico.

Pengene skal bidra til økonomisk utvikling og styrking av offentlige myndigheter. Håpet er at dette skal få flere mellomamerikanere til å bli værende i sine egne land i stedet for å prøve å komme seg til USA.

annonse

Annonse

– Jeg har en drøm som jeg ønsker skal bli virkelighet. Og det er at ingen vil ønske å dra for å jobbe i USA igjen, sa Mexicos nye president Andres Manuel Lopez Obrador før hjelpepakkene ble offentliggjort.

annonse

Annonse

(©NTB)


Del saken
 • 6
 •  
 •  
 •  
  6
  Shares
 • 6
 •  
 •  
annonse

Les også: