Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Sykepleierstudenten tok saken til retten da han ble utestengt for påstått sterkt klanderverdig atferd. Der har han nå vunnet fram.

annonse

Oslo tingrett mener vedtaket om utestengelse er ugyldig, men avviser studentens krav om erstatning på 150.000 kroner, ifølge Universitetsavisa. Studenten gikk i et videreutdanningsløp i intensivsykepleie, og skulle gjennom praksisopplæring og kliniske studier da han ble utestengt i to år.

annonse

Klagenemnda mente studenten hadde opptrådt grovt klanderverdig på en slik måte at det var skapt fare for liv eller helse for pasienter. I retten framholdt staten at mannen satte pasienters liv og helse i fare. Han ble beskrevet som «uengasjert, arrogant, faglig svak og uten forståelse for kompleksiteten hos pasienter».

Årsaken ble oppgitt å være flere episoder med sinneutbrudd som preget personalgruppen på avdelingen. Videre ble det vist til at en av de ansatte uttrykte så sterk frykt ved å se studenten på avdelingen, at hun mente hun ville få store problemer med å komme på jobb under hans praksisperiode, ifølge dommen.

(©NTB)

annonse
annonse

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.