Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Sykepleierstudenten tok saken til retten da han ble utestengt for påstått sterkt klanderverdig atferd. Der har han nå vunnet fram.

Oslo tingrett mener vedtaket om utestengelse er ugyldig, men avviser studentens krav om erstatning på 150.000 kroner, ifølge Universitetsavisa. Studenten gikk i et videreutdanningsløp i intensivsykepleie, og skulle gjennom praksisopplæring og kliniske studier da han ble utestengt i to år.

Klagenemnda mente studenten hadde opptrådt grovt klanderverdig på en slik måte at det var skapt fare for liv eller helse for pasienter. I retten framholdt staten at mannen satte pasienters liv og helse i fare. Han ble beskrevet som «uengasjert, arrogant, faglig svak og uten forståelse for kompleksiteten hos pasienter».

annonse

Årsaken ble oppgitt å være flere episoder med sinneutbrudd som preget personalgruppen på avdelingen. Videre ble det vist til at en av de ansatte uttrykte så sterk frykt ved å se studenten på avdelingen, at hun mente hun ville få store problemer med å komme på jobb under hans praksisperiode, ifølge dommen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon