Oslo 20180410. Venstre og partileder Trine Skei Grande og parlamentarisk leder Terje Breivik. inviterer til pressekonferanse på Stortinget i forbindelse med kommende landsmøte 13-15 april. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Offentlig tilskudd til Venstres stortingsgruppe dekket reise og opphold da Trine Skei Grande og Terje Breiviks dro i partikollegas private 50-årsdag.

Totalt ble det brukt 10.970 kroner på at deltakere fra stortingsgruppa skulle delta i festen. Dette dekket fly og overnatting. I tillegg ble det brukt 2.000 kroner på gave til jubilanten, stortingsrepresentant Andre Skjelstad, skriver Aftenposten.

Skjelstad fylte 50 år i august 2015 og holdt fest med 100 venner, familiemedlemmer og kolleger i Verrastranda samfunnshus i Trøndelag. Skjelstad selv beskriver festen som privat.

annonse

Aftenposten skriver at partileder Trine Skei Grande og parlamentarisk leder Terje Breivik fikk dekket festen fra de offentlige tilskuddene som er ment å støtte partienes arbeid på Stortinget.

Terje Breivik forklarer at han og Trine Skei Grande representerte stortingsgruppa og den parlamentariske ledelsen på festen, og ettersom dette var i innspurten av valgkampen måtte de minimere reisetid og oppholdet for å rekke valgkamparrangementer.

Aftenposten har i en serie omtalte pengebruken i partienes stortingsgrupper. Venstre er blant partiene som har gitt avisen innsyn. Ap, Høyre, Frp og Sp har valgt å hemmeligholde detaljene rundt pengebruken.

annonse

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon