Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim mener forslaget fra Flyktninghjelpen om å gi klimaflyktninger opphold er håpløst. Han mener løsningen må tilpasning, ikke migrasjon. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Frp og Ap sier det ikke er aktuelt å gi opphold til klimaflyktninger, slik Flyktninghjelpen har tatt til orde for.

Jon Engen-Helgheim i Fremskrittspartiet sier til Vårt Land at forslaget om å gi opphold til noen fordi klimaendringer har gjort hjemmet deres ubeboelig er håpløst.

– Klimaendringer er noe som må løses ved tilpasning, ikke ved migrasjon, sier den innvandringspolitiske talsmannen i Frp.

Heller ikke Masud Gharahkhani i Ap har noen sans for det siste forslaget for å støtte klimaflyktninger.

– Migrasjon som følge av klima­endringer er først og fremst en humanitær utfordring og må løses som det, ikke ved å ­behandle alle som er på flukt fra for eksempel tørke og flom, på samme måte som de som flykter fra tortur og forfølgelse, skriver Gharakhani i en SMS til avisen.

Begge to mener hele asylinstituttet kan være truet dersom det åpnes for å gi klimaflyktninger asyl. Gharahkhani mener systemet da kan bryte sammen.

Flyktninghjelpen er også opptatt av å ikke utfordre asylinstituttet, men mener klimaflyktninger bør få opphold på humanitært grunnlag. Organisasjonen mener dette ikke vil føre til noen stor flyktningstrøm mot Norge.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]