Illustrasjonsbilde. Jerusalem. REUTERS/Ammar Awad/File Photo

Norges ambassade ligger i dag i Tel-Aviv, dette til tross for at hovedstaden i Israel er Jerusalem. Det er ordinær kutyme at land legger sin ambassade til hovedstaden i vertslandet, men det er ikke tilfellet når det gjelder Israel. Flere land har det siste året flyttet, eller planlegger å flytte sin ambassade til Jerusalem, og det er min mening at Norge bør gjøre det samme.

annonse

Israel er et velfungerende demokrati, og landet er ansett som et av de mest demokratiske landene i verden. Israel selv ønsker at flere land anerkjenner Jerusalem som hovedstad og dermed flytter ambassaden dit. Flytting av ambassaden vil også gi en solid støtteerklæring til en nasjon som til daglig må beskytte seg mot terror og rakettangrep. Det rapporteres fra FN-skoler på Gaza at Israel er fjernet fra kartene og at elevene læres opp til en virkelighet hvor Israel ikke eksisterer.

Det er min oppfatning at en flytting av ambassaden kan føre til mer samarbeid og handel mellom Norge og Israel. Når vi vet at Israel er verdensledende innenfor militærteknologi og er en av de statene med flest suksessfulle gründerbedrifter i verden er det liten tvil om at Norge har mye å lære av denne demokratiske staten.

Det er sikkert ikke politisk korrekt å være positiv til Israel, men vi som lever i et velfungerende demokrati, bør også anerkjenne at den Jødiske staten er et velfungerende demokrati, og alle velfungerende demokrati bør ha lov til å bestemme at ambassadene skal legges til hovedstaden. Derfor er det min mening at det eneste riktige er å flytte den norske ambassaden til Jerusalem.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.