Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix
annonse

Det er en kjent sak at korte tidsserier kan bevise nær sagt hva som helst. Statskanalen SVT har i år erklært at «Antalet skjutningar minskar drastiskt» (mai) og «Skjutningarna tycks minska» (september). Men for noen dager siden passerte Sverige med 44 dødskytninger rekorden fra i fjor.

annonse

Det er en fordobling på 4 år, og en femdobling på 12 år. Det er i forhold til folketallet mer enn dobbelt så mange som i Danmark. I Norge var det 1 drap med skytevåpen i fjor, ifølge norsk politi. I Sverige blir det bare verre. Det er vel ingen som lenger tror på bedring. Myndighetene synes totalt maktesløse. De har mistet grepet.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Det er ikke lenger mulig å skjule at det er kriminelle innvandrergjenger som står bak.

Fra å ha vært et storbyfenomen (Malmö, Göteborg, Stockholm) sprer de seg nå ut over landet. I småbyen Trelleborg med 30 000 innbyggere er gjengene i ferd med å ta over gatene: – De er uten sperrer, sier politiet. De idømmes fengselsstraff, men går fri fordi fengslene er fulle (!), og kan fortsette å begå forbrytelser.

De er stoffmisbrukere som kjemper om et lukrativt narkotikamarked.

annonse
annonse

På dagens sykehus er det ikke bare snakk om å redde liv. Både pasienter og personell må beskyttes fra utagerende pårørende. Det kan være opptil 20 personer som skriker, bråker, banker på dører og skremmer vannet av andre på venterommet. Er skuddskaden gjengrelatert, er det dessuten risiko for at noen vil trenge seg inn på værelset for å avslutte jobben.

Trusler og vold mot sykehuspersonell økte med 50 prosent i perioden 2010-2015. Sykehusleger i Stockholm tror at vaktene må bevæpnes innen 5-10 år. På sykehuset i Helsingborg trenes det på lockdown. I resepsjonen fins en knapp som stenger ytterdører og akuttavdelingen.

I Sverige har det vært 274 skyteepisoder hittil i år. I Helsingborg er antallet firedoblet siden i fjor. Sykehusets traumekirurger har spesialisert seg i verdens kanskje mest voldelige land, Sør-Afrika. De har hatt nok å gjøre.

annonse
Reklame

I sommer ble eksempelvis store deler av byens sentrum sperret av etter at fire personer ble skutt i et gjengoppgjør. I september skjøt en gjerningsmann rett inn i en uteservering i byen. En 25-åring ble livstruende skadd.

Skuddskadene krever store ressurser av sykehus som allerede går på knærne. Akuttmottaket i Helsingborg er f. eks. opprinnelig bygget for 140 senger. Det har i dag 250 senger for et nedslagsfelt på 250 000 mennesker. Forøvrig blir mange av de som overlever skuddskadene invalidisert og avhengige av hjelp livet ut.

Mens politikere og medier terper på at landet befinner seg på «EUs minimumsnivå» når det gjelder innvandring, er det i år fram til desember innvilget over 122 000 oppholdstillatelser. Migrasjonsverket framstår mer som et aktivistsentrum enn en offentlig etat.

Nevnte noen innvandringsregnskap?

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.