Selv om engasjementet for naturmangfold, inkludert bevaring av ulv i Norge, koster Stormberg kunder, vil ikke selskapet gå på akkord med det de tror på, sier eier Steinar J. Olsen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  

De fleste har vel fått med seg at regjeringa har åpnet for lisensfelling av noe som de kaller en ulveflokk, nemlig i Slettåsreviret. Samtidig er rovviltnemndenes vedtak om å ta ut to andre flokker, nemlig i Mangenreviret og Hobølreviret overprøvd og underkjent.

Og dette forkynte regjeringen i en patetisk pressekonferanse med Energi- og miljøminister Ola Elvestuen (V), Helseminister Bent Høie (H) og Landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) nylig. Legg merke til at det var en minister for hvert av dagens regjeringspartier i panelet. Ser vi på skrivet fra KLD tilbake til klagerne i forhold til rovviltnemndenes vedtak så er det den kjente byråkraten Torbjørn Lange som har parafert.

Det var sikkert lett for regjeringa og opprettholde tillatelse om felling av den s.k. Slettåsflokken. Ser vi på siste bestandstall fra Rovdata så sier disse 2? dyr, altså ingen flokk. Hvorvidt det er fler dyr inne vet ingen i øyeblikket. Og skal vi tro tidligere observasjoner så er disse dyra gamle og på vei ut. Dersom de da tas ut i lisensjakt så gjør dette minimal skade, i stedet danner det grunnlag for ny etablering av yngre friskere ulver og vi er et skritt tilbake i bestandsforvaltningen. Mangen og Hobøl derimot bestå av etablerte flokker på flere dyr i hver flokk.

Og så var det dette med det juridiske grunnlaget for å tillate lisensjakt da. Her proklamerte de «tre musketerer» at nå hadde ulvene i Slettås over tid skapt så mye frykt og elende at nå kunne man tillate seg å legge Naturmangfoldloven $18c til grunn for lisensjakt. Implisitt så betyr vel dett da at det av Mangen og Hobøl flokkene må skapes mer frykt, uro og skader fremover i tid før en lisensfelling skal kunne gis?

Med disse nye krumspringene fra regjeringa kan man vel tillate seg å spørre; hvem er det egentlig som styrer, og hvilke krefter påvirker, landets rovdyrpolitikk?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]