Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Regjeringen vil at omstridte Human Rights Service (HRS) i framtiden skal få støtte over justisbudsjettet i stedet for fra integreringspotten.

– Justis- og beredskapsdepartementet har ansvar for innvandringspolitikken. Vår vurdering er at det er mer naturlig at HRS fremover får støtte over deres budsjett, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til Stortinget.

annonse

– I revidert nasjonalbudsjett for 2019 vil regjeringen derfor foreslå at tilskuddet til HRS overføres til Justis- og beredskapsdepartementets budsjett, fortsetter han.

Bevilgningen til HRS har skapt en god del hodebry for regjeringen i høst. I det opprinnelige forslaget til statsbudsjett for 2019, var støtten til den innvandringskritiske organisasjonen fjernet i Kunnskapsdepartementets budsjett. Fremskrittspartiet reagerte kraftig, og finansminister Siv Jensen gjorde det klart at støtten ville komme på plass i forhandlingene på Stortinget.

I Venstre var det imidlertid motstand mot å sikre HRS og finanspolitiske talsmann Abid Raja sa partiets stortingsgruppe enstemmig var imot å reversere. Støtten til HRS var tema i forbindelse med Venstre-leder Trine Skei Grandes utfall mot Raja i en telefonsamtale med Høyres Henrik Asheim – som Raja selv overhørte.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.